Разходите на работодателите за един отработен час нарастват с 12,2%

...
Разходите на работодателите за един отработен час нарастват с 12,2%
Коментари Харесай

Статистиката отчете 6 9 ръст на общите разходи за труд в застраховането

Разходите на работодателите за един отработен час нарастват с 12,2%

По предварителни данни на Националния статистически институт през четвъртото тримесечие на 2017 година общите разноски на работодателите за един отработен час от наетите от тях лица нарастват с 12.2% по отношение на четвъртото тримесечие на 2016 година. Увеличението в промишлеността е с 11.7%, в услугите - с 11.8%, и в строителството - с 11.9%.

По стопански действия през четвъртото тримесечие на 2017 година най-голям растеж на общите разноски за труд по отношение на същия интервал на миналата година е регистриран в икономическите браншове " Образование " - с 20.2%, " Други действия " - с 19.1%, и " Административни и спомагателни действия " - с 15.0%. Най-нисък растеж на общите разноски за труд е регистриран в икономическите браншове " Култура, спорт и развлечения " - с 1.1%, " Производство и систематизиране на електрическа и топлинна сила и на газообразни горива " - с 3.7%, и " Финансови и застрахователни действия " - с 6.9%.

През четвъртото тримесечие на 2017 година по отношение на четвъртото тримесечие на 2016 година разноските за заплащане за един отработен час се усилват с 12.0%, а другите разноски (извън тези за възнаграждения) - с 13.2%. По стопански браншове изменението на разноските за хонорари по отношение на същия интервал на миналата година варира от 1.0% за " Култура, спорт и развлечения " до 20.1% за " Образование ".

Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР