Разходите на потребителите за уеб съдържание се увеличиха рязко през

...
Разходите на потребителите за уеб съдържание се увеличиха рязко през
Коментари Харесай

Народът похарчил $111 млрд. в приложения и игри


Разходите на потребителите за уеб наличие се усилиха внезапно през 2020 година
(снимка: CC0 Public Domain)

Анализаторите от Sensor Tower разгласиха обстоен отчет за потребителските разноски за мобилни приложения през 2020 година Окончателните числа се оказаха доста впечатляващи и бележат нарастване спрямо миналата година  – потребителите на мобилни устройства са похарчили над 111 милиарда $ за вътрешни покупки в границите на приложения и игри, което е нарастване с 30%.

Тенденцията е значима за всички промишлености, само че изключително мощно касае разработчиците на приложения за мобилни платформи, онлайн търговците и обвързваните с тях сектори.

iOS потребителите харчат обилно

Ако условно разделим потребителите съгласно мобилната операционна екосистема, която употребяват на своите джаджи, се оказва, че притежателите на устройства под iOS харчат много по-щедро. Те са изразходвали 72,3 милиарда $. Потребителите на Android „ бледнеят ” – те са похарчили 38,6 милиарда $.

Топ приложения

Що се касае до най-печелившите приложения за 2020 година, описът няма да изненада никого. На първо място, както може да се чака, е – то е и най-изтегляното. Тук нарастването на годишна база е смайващо: 600 %! YouTube е второто най-печелившо приложение, следвано от Tinder – апликация за „ непринудени запознанства ”.
още по тематиката
В App Store описът с най-печелившите приложения значително дефинира общата ранглиста на топ приложенията за всички консуматори. Но в Гугъл Play всичко е друго. На първо място измежду Android потребителите е Гугъл One, а по-късно Disney+. Третото най-популярно приложение е – изненада – Tinder.

Сред най-популярните и най-често изтегляни мобилни приложения, несъмнено, попада и. Тази апликация направи допустимо за доста хора да работят отдалечено и да се срещнат с роднините си виртуално в изискванията на физически ограничавания. Анализаторите означават, че това е приложението, което е водещо по индикатора „ конфигурирано за първи път на мобилното устройство ”. Ръстът на Zoom се пресмята на 1,686 % на годишна база. Отчетени са 212,5 милиона съоръжения на платформата за видеоконференции.

Мобилни игри

Нещата са много по-сериозни при игрите за мобилни устройства, които образуват по-голямата част от голямата сума пари, изразходвани за онлайн неща – 71,7% от общите разходи за онлайн развлечения. Сумарно мобилните игри са спечелили 79,5 милиарда $: 47,6 милиарда $ от iOS потребителите и 31,9 милиарда $ от притежатели на Android устройства.

PUBG Mobile е донесла най-вече пари на основателите си. Arena of Valor е на второ място измежду топ игрите, а на трето място. Но най-популярните изтегляния са други: Among Us, Garena Free Fire и Subway Suffers.

Всъщност 5 компании разработчици на игри и приложения за развлечение и утеха са съумели да изкарат по повече от 1 милиард $ от своите приложения за клетъчни устройства досега. Това са PUGB Cellular, Honor of Kings, Pokémon GO, Coin Grasp в Roblox.

Перспективи

Обобщавайки данните от отчетите на анализаторската компания, може да се каже, че през миналата година пандемията е имала доста мощно влияние върху пазара: хората започнаха да харчат повече пари за игри и друго цифрово наличие.

Подобна е наклонността при основателите на наличие онлайн: разноските на потребителите за уеб наличие са се нараснали през 2020 година и занапред ще бележат растеж в идващите години, предвиждат анализатори.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР