Разходът на гориво вече е основен приоритет за британските шофьори.

...
Разходът на гориво вече е основен приоритет за британските шофьори.
Коментари Харесай

Разходът на гориво е основен фактор при избора на автомобил

Разходът на гориво към този момент е главен приоритет за английските водачи. Това откри изследване, поръчано от платформата за продажба на използвани коли CarGurus.

Резултатите демонстрират, че 57% от интервюираните са декларирали, че разходът на гориво е най-важните фактор, от който се интересуват при взимането на решение за покупка на автомобил. Преди внезапният скок на цените на горивата този % е бил 43, като тогава основополагащо за купувачите е било надеждността на автомобила (57%). Сега тези два фактора са сменили позициите си, като преди всичко е разходът на гориво (57%), на второ е надеждността (55%), на трето са пътните такси (25%), следва сигурността (21%) и дизайнът чак на пета позиция (20%). Най-малка тежест (от 11 фактора) при избора на кола има цветът й (9%).

Респондентите са споделили, че увеличените цени на горивата са ги предиздвикали да трансформират метода на потребление на автомобила си. Почти половината от тях (47%) са декларирали, че заобикалят ненужните пътувания, 37% към този момент вървят по-често, 18% употребяват публичен превоз, а 12% - велосипед.

Проучването е открило, че английските водачи карат приблизително 17,8 (28,6 км) благи по-малко седмично по отношение на времето преди качването на цените на горивата. Това се равнява на сумарно 564 млн. благи годишно по-малък пробег.

Още любопитни данни от изследването може да видите на новия авто уебсайт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР