Разграничаването, противопоставянето, дори противоборството по някои от въпросите вътре в

...
Разграничаването, противопоставянето, дори противоборството по някои от въпросите вътре в
Коментари Харесай

Разногласия в ПП-ДБ оставили коалицията без мандат в Кюстендил

Разграничаването, опълчването, даже противоборството по някои от въпросите вътре в обединението, провалили ПП-ДБ в 10 МИР-Кюстендил и групировката, остава без народен представител в 50-ото Народно заседание, разясняват деятели пред БНР.

Резултатът на обединението за района е 3527 гласа, 10.37%, четвърто място – след ГЕРБ, „ Възраждане “ и Движение за права и свободи.

Както БНР към този момент заяви, четвъртият мандат за района отива при дребната групировка „ Величие “ и лидера на листата за региона Росица Калинова. Останалите три мандата вземат някогашният вътрешен министър Христо Терзийски (ГЕРБ), Димчо Димчев, силистренец, само че за повторно избиран от Кюстендил, от „ Възраждане “ и предприемачът Николай Златарски от Дупница, от Движение за права и свободи.

Разногласията сред Политическа партия и Демократична България на районно равнище почнали още при съставянето на листата. От „ Демократична България “ упорствали лидер да е Елисавета Белобрадова, от Демократична България, Кирил Петков и Асен Василев обаче наложили кюстендилеца и народен представител в трите последни Народно събрание Георги Стамов. Имало напрежение и с включените в листата.

Осмият – икономистът Радослав Рибарски, не се появил в Кюстендил през цялата акция. Друг – кюстендилски предприемач, отпътувал на отмора в Гърция и оттова се уведомил за хода на акцията. Нямало поравно застъпване на районите Кюстендил и Дупница – художникът-меценат и някогашен народен представител – дупничанинът Николай Табаков, беше едвам пети. Докато първите трима са кюстендилци.

Сега се чака раздяла на Политическа партия и Демократична България – и на национално, и на локално равнище. Или намиране на по-удачна форма и партньорство, в случай че обединението ПП-ДБ се резервира.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР