Разграничаваме се от криминални лица на нашия протест. Това каза

...
Разграничаваме се от криминални лица на нашия протест. Това каза
Коментари Харесай

Националния синдикат на пожарникарите с брифинг след изказване на Лена Бориславова

" Разграничаваме се от престъпни лица на нашия митинг ". Това сподели на брифинг президентът на Националния профсъюз на пожарникарите и спасителите " Огнеборец " Венцислав Станков. Повод за брифинга стана изявление на представителя на държавното управление Лена Бориславова, че в планувания митинг на пожарникарите тази събота има данни за присъединяване на лица от престъпния контингент.

" Организацията на митинга в събота е на " Националния профсъюз на пожарникарите и спасителите ", подсилен от синдиката на гражданската администрация в Министерство на вътрешните работи ", добави Станков.

" Информацията, че крими контингент ще взе участие в митингите, аз не мога да потвърдя, само че сътрудниците от структурите на Министерство на вътрешните работи би трябвало да имат такава ", посочи Станков. Протестът ще е напълно кротичък.

От Синдиката имат избрани претенции: Да се усилят средствата по перо " Персонал ", тези по перо " Капиталови разноски " да бъдат увеличени с близо 100 млн. лева, както и да се възвърне общественият разговор.

Според Националния профсъюз на пожарникарите и спасителите разговорът в този момент съвсем не съществува.

Станков добави,че им е обещан отчет от работна група в Министерство на вътрешните работи, само че досега подобен отчет не им е възложен.

" Реформите в Министерство на вътрешните работи се вършат на мрачно, това е един от главните проблеми.

Очаквам всеки миг да получим покана за диалог от премиера ", сподели Станков.

По-рано беше оповестено, че министър председателят Кирил Петков ще беседва със синдикалните организации, които готвят митингите, по поставените от тях претенции.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР