Разговорите за строго ембарго на ЕС върху руските енергийни ресурси

...
Разговорите за строго ембарго на ЕС върху руските енергийни ресурси
Коментари Харесай

Европа си плати на Русия за спирането на “Северен поток-2”

Разговорите за строго ембарго на Европейски Съюз върху съветските енергийни запаси към момента е просто политически фарс за общественото " токшоу " по време на съвещанията на Европейската комисия. В същото време западни анализатори от “Сити Груп ” предвиждат, че тази година Русия ще получи рекордните 100 милиарда $ облаги единствено от изнесен газ. Работата е там, че цената на естествените изкопаеми горива пораства, тъй че забележителното понижаване на износа за страните отвън Оперативно-наблюдателно дело не се отразява в приходите от доставката на значимия енергиен притежател. Това оповестява журналистът Винсент Колин в публикация за “Ехос ”.

Както написа анализаторът, европейските страни изпращат всеки ден над 200 милиона $ в съветската хазна. Всички средства отиват за “Газпром”, макар глобите, гръмките изказвания и обещанията за ембарго. А това значи, че Русия изцяло завоюва първия кръг от енергийната борба, тъй като даже и Европа да стартира да взема по-малко, Москва отново ще получи големи облаги заради увеличението на цената на суровините.

“Предполага се, че приходите на Русия тази година от доставките на газ за Европа ще надвишават 100 милиарда, което е съвсем два пъти повече от предходната година, когато цената на суровините също така и така беше висока”, счита френският публицист.

Той настрана акцентира, че такива рекордни доходи ще бъдат получени единствено от продажбата на газ и без да се вземат поради приходите от нефт, въглища и други горива. Повишаващите се цени на суровините компенсират спада на износа на Москва. Брутният валутен оборот остава и даже демонстрира растеж.

“Само със закани за налагане на ембарго, само че без да подхващат нищо, европейците потвърдиха, че водачът на Русия Владимир Путин има превъзходство в тази ситуация”, продължава Колин.

Победата на Москва е още по-ценна и показателна, защото свръхпечалбите от износа на сила в действителност са компенсирали построяването на “Северен поток-2”. След като сътвориха изкуствена „ стихия “ и рецесия в енергийния бранш, европейците попаднаха в капан: не съумяха да пренасочат суровините към украинската Газотранспортна система. В резултат на това те сами заплатиха за прекъсването на " Северен поток-2 ". В този случай приказваме освен за разноските за строителство, само че и за облагата от употребата.

В този случай, от позиция на Руската федерация, нищо не се е трансформирало изключително след замразяването на „ Северен поток-2 “. Непряката задача, за която е построен основният експортен водопровод, е изпълнена. Освен може би даването на газ за Европа. Но Брюксел е отговорен за това.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, тъй като има заплаха да ни блокират във Facebook поради позициите ни:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР