Разговорите за новия състав на кабинета трябва да продължат. Нека

...
Разговорите за новия състав на кабинета трябва да продължат. Нека
Коментари Харесай

Кирил Петков: Правителство в този формат ще има и след 6 март

Разговорите за новия състав на кабинета би трябвало да продължат. Нека успокоим всички, че ще има държавно управление в този формат след 6 март. Това сподели съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков, който беше посетител на първия маскараден фестивал " Джамала " в Кюстендил.

" Ние ще осъществим нашите обещания, че ще подкрепим Мария Габриел, и в действителност имаме вяра, че ротацията би трябвало да е огледална - Мария Габриел да е с най-високия пост в страната - министър председател, а акад. Никой Денков да стане външен министър. Тази ротация ще даде опция освен в този момент, само че и за последващи ротации да имаме един и същи тим и за външната, и за вътрешната политика, което мисля, че е значимо за България ", сподели Петков.
Той уточни, че до 6 март ще се чуват разнообразни знаци, само че съгласно него това искане е съответно. Ако ГЕРБ имат други искания за другите министри, би трябвало да го да кажат. " Трябва да си кажем почтено, че министърът на Министерство на вътрешните работи е към тях, макар че настояват, че те нямат никакви министри ", сподели още Петков. Той уточни, че стабилността е значима за България, а като някогашен министър председател счита, че съвместяването на този пост с министерската работа е съвсем невероятно.

" Сигурен съм, че няма смисъл да се вкара нов човек в ролята на външен министър, тъй като външната политиката би трябвало да носи дълготрайност и отборност. Мария Габриел и Николай Денков работят добре и по тази причина имам вяра, че това ще е най-разумното решение ", добави той.

" Не се опасявам от избори, нито от каквото и да е друго. Винаги сме работили с възприятие за отговорност. Все отново сме свободни хора. Някой би трябвало да ни убеди да създадем нещо, само че никой не може да ни накара ", разяснява още Кирил Петков.

Той уточни, че се радва да види през днешния ден в Кюстендил възприятието за общественост поради провеждащия се фестивал. " Поздравявам града за почналата добра традиция и мисля, че той ще стане една доста добра туристическа дестинация. Подобни събития зачестяват и ще оказват помощ на града да се трансформира в туристически бранд на България ", сподели Петков.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР