Разговорите ще са тази седмица ГЕРБ-СДС покани ПП-ДБ на лидерска

...
Разговорите ще са тази седмица ГЕРБ-СДС покани ПП-ДБ на лидерска
Коментари Харесай

Борисов стартира лидерски срещи с парламентарните сили – ще склони ли на коалиция с ДПС и БСП?

Разговорите ще са тази седмица

ГЕРБ-СДС предложения ПП-ДБ на лидерска среща. Това заяви пресцентърът на ГЕРБ.

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ще проведат лидерска среща в търсене на консенсус по тематиките, засягащи дневния ред на страната и обществото в подтекста на идното връчване на първия изследователски мандат. Срещата е планувана за 25 април 2023 година, вторник, от 10:30 часа в зала „ Запад “ на Народното събрание.

Представителите на медиите ще бъдат поканени за протоколни фрагменти първоначално, а след срещата ГЕРБ-СДС ще направи изказване и ще отговори на въпросите на медиите.

В актуалната седмица ГЕРБ-СДС ще предложения на срещи и водачите на останалите парламентарно показани партии в 49-ото Народно събрание, се показва още в информацията.

Форматът „ лидерска среща “ допуска наличието на ръководителите на партиите. Водачът на ГЕРБ Бойко Борисов евентуално ще направи финален опит да въвлече ПП-ДБ в ръководството с първия мандат.

Предвид безапелационната позиция на втората мощ да не поддържа мандата на ГЕРБ-СДС любопитно е дали Борисов ще склони да предложения за коалиция Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия, с които също би могъл да образува болшинство. Към този миг той демонстрира отвращение за подобен компромис.

В предходния парламент водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова предложения на обществени диалози за третия мандат лидерите на всички обединения. Срещата обаче бе обща, а не поотделно с всеки от тях. Тогава на нея се явиха Бойко Борисов, ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ и водачът на " Български напредък " Стефан Янев. Разговорите обаче не доведоха до триумф. 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР