Разговорите бяха напреднали. Името на Георги Свиленски бе едно от

...
Разговорите бяха напреднали. Името на Георги Свиленски бе едно от
Коментари Харесай

Деница Сачева: Георги Свиленски бе едно от обсъжданите имена за министри с първия мандат

„ Разговорите бяха напреднали. Името на Георги Свиленски бе едно от обсъжданите имена за министри с сектор районно развиване. Гроздан Караджов бе спряган за евентуален кандидат за транспортен министър. Това не бяха контрактувани позиции, а водени диалози. Не сме подписвали документи, само че сме разговаряли. Слави Трифонов даде изказване за поддръжка на първия мандат с ясни причини “, изясни Сачева пред бТВ.

„ Ние ясно декларирахме, че това, което вършим е да дадем заем на време и да рестартираме парламентарната република. Това са задачите от поддръжката ни към това държавно управление. Ще има отлив на гласоподаватели от двете обединения. Със сигурност политическа цена ще бъде платена. Важно е какви ще се резултатите на държавното управление “. Това сподели в предаването „ Тази заран “ на бТВ националният представител от ГЕРБ-СДС Деница Сачева.

„ Подкрепа от Движение за права и свободи за държавно управление не е търсена и не е давана. Движение за права и свободи е взела участие единствено в диалози за конституционна промяна. Те са показали собствен план. Ние имаме промени, както и „ Демократична България “. През ноември 2021 година президентът също говореше за промени в Конституцията “, добави тя.


Всичко за Вашата сватба
„ Не желая да проучвам дейностите на президента. Прави усещане, че той не умее да носи отговорност. Демонстрациите на пренебрежение към парламентарната република не приказват добре за него “, сподели още Сачева.

„ В изявлението си аз не скрих това че доста от моите сътрудници ще поддържат с спорни усеща това държавно управление, само че ние сме уверени в това че би трябвало да има постоянно държавно управление “, подчрта тя.

„ Гласуването през вчерашния ден беше България да има постоянно държавно управление, да не вървим на шести предварителни избори, да се даде заем на време на този парламент да свърши работа “, добави тя.

„ Няма да подкрепим да пада имунитет, на който и да е депутат, до момента в който не завършат промените  в правосъдната система и конституционните промени. Трябва да има гаранция, че народните представители ще гласоподават независимо и без терзания от напън. Комисия в Народно събрание ще излезе с решение за имунитетите “, акцентира представителят на ГЕРБ-СДС.

Разговорите с Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ за първия мандат

„ Разговорите бяха напреднали. Името на Георги Свиленски бе едно от обсъжданите имена за министри с сектор районно развиване. Гроздан Караджов бе спряган за евентуален кандидат за транспортен министър. Това не бяха контрактувани позиции, а водени диалози. Не сме подписвали документи, само че сме разговаряли. Слави Трифонов даде изказване за поддръжка на първия мандат с ясни причини “, изясни Сачева.

Според нея прокуратурата по-рано е трябвало да работи по отношение на декларацията за поданството на Кирил Петков преди да бъде назначен от президента за длъжностен министър на стопанската система.

 

Инфо: бТВ

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg