Разговорите бяха конструктивни, президентът Радев винаги подхожда като обединител.За разлика

...
Разговорите бяха конструктивни, президентът Радев винаги подхожда като обединител.За разлика
Коментари Харесай

Йорданов: Политик, светец и разбирач от всичко се скара очи в очи с президента на КСНС за РС Македония

Разговорите бяха градивни, президентът Радев постоянно подхожда като обединител.

За разлика от други сътрудници, които желаят да ръководят независимо, ние ще бъдем градивни. Да забележим връчването на мандата на Политическа партия и метода, по който те ще подходят, и всички по реда си, и ще решим. Решение на президента е на кого ще връчи третия мандат, сподели Станислав Балабанов от Има Такъв Народ след края на консултациите при президента за сформиране на държавно управление.

След вчерашното отсъствие на две от политическите сили сме почнали договаряния по член 99 от Конституцията в пълномощията на президента и той е задължен да го извърши. Вчера той предложения всички политически сили, те бяха длъжни да се отзоват, само че за жалост виждате че това не се случи. Президентът би трябвало да реши дали ще изчака или дали ще стартира да връчва мандатите, добави Ива Митева от Има Такъв Народ.

Не може да се приказва за трети мандат, има още време до тогава.

По отношение на настояването на Има Такъв Народ за разсекретяване на протоколите от КСНС за РСМ през януари, Тошко Йорданов разяснява: „ Знам, какво приказва министър-председателя. Президентът сподели, че тази концепция, която е стартирал преди този момент за българите в Конституцията на РСМ, а по-късно и всичко останало, беше подкрепена само от Има Такъв Народ. Останалите бяха срещу. В момента те се кълнат какъв брой хубаво предложение имало от Франция, а те бяха срещу това. Трябваше да излезем с общо мнение след съвета – излязохме. Можеше чисто теоритично в него да се приказва повече за правата на българите, и то да бъде заложено вътре, и чисто теоритично един човек се скара с президента, даже абсурдът беше очи в очи “, добави Йорданов. На въпрос кой е бил този човек, той отговори „ забравих “. „ Човек, който е податлив да самообявява себе си за светец, за разбирач на всичко “.

Малко евентуално е Има Такъв Народ да поддържа кабинет отпред с Петков или Асен Василев, добави Йорданов.

При ясни правила, без Кирил Петков, без Асен Василев, да бъде кабинет от експерти с ясна стратегия за избран интервал от време – това би подкрепила Има Такъв Народ, добави Йорданов./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР