„Разговорът за нова българска Конституция не е юридически разговор, а

...
„Разговорът за нова българска Конституция не е юридически разговор, а
Коментари Харесай

Даниел Вълчев: Няма основание за нова Конституция, управляващите се уплашиха и ще платят висока цена

„ Разговорът за нова българска Конституция не е юридически диалог, а чисто политически. Няма никакви учредения за приемане на нова Конституция. Нищо не се е случило толкоз в обществото “. Това разяснява в предаването „ 120 минути “ по бТВ проф. Даниел Вълчев, декан на Юридическия факултет на Софийския университет и някогашен вицепремиер и министър на образованието.
„ Всички хора схванаха, че това е някакъв обреден танц, някакъв метод държавното управление просто да си изкара мандата. Ние се сърдим на господин Марешки, че е подписал Конституцията, без да я е чел, само че с още по-голямо съображение трябваше да се сърдим на тези, които са я прочели “, сподели още Вълчев.
По думите му става въпрос за план, който над 90% е безусловно същият като в този момент настоящата Конституция.
„ Конституцията има този смисъл да сътвори институционалната и правна рамка, с цел да живеем по един естествен метод. Въпросът не е да се сътвори един прелестен юридически акт, а изискванията, които в този акт ще работят “, разяснява още Даниел Вълчев.
„ Ние до оня ден не знаехме, че господин Борисов изобщо знае, че в България има Конституция. Той нито ходеше на парламентарен надзор, нито на разкриване, нито на избор на съмнение. Едно цялостно неуважение към конституционната рамка. И в този момент внезапно нова Конституция. Това е извънредно несериозно “, съобщи проф. Вълчев.
Според него протичащото се демонстрира, че ръководещите са се уплашили.
„ Когато министър председателят се уплаши, единственият метод е той да мине през избори. Той по някаква причина не го прави “, добави Вълчев.
Според него министър председателят Бойко Борисов ще заплати доста висока цена – политическа, а евентуално и друга.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР