Разговорът за бившата Държавна сигурност не е разговор за миналото,

...
Разговорът за бившата Държавна сигурност не е разговор за миналото,
Коментари Харесай

Петър Москов: След като превзе икономиката, ДС иска и политическата власт – ПП/ДБ се превръщат в ракета-носител

Разговорът за някогашната Държавна сигурност не е диалог за предишното, а диалог за днешния ден. Резултатът от това, че хората на Държавна сигурност дирижираха прехода е, че политическата власт на комунистическата номенклатура се трансформира в икономическо владичество, а откакто завзе икономическата власт, в този момент още веднъж желае и политическата. Това съобщи пред Българска национална телевизия водачът на партия КОД Петър Москов.

Фирмите на тези хора лишиха опцията дребният бизнес да се развие както във всяка естествена страна, установи Москов.

„ Внушават ни, че триумфът в България е вероятен единствено през родилния дом на някогашната номенклатура и Държавна сигурност. Това е безочливо. “ – добави водачът на КОД.

По думите му, това е повода за „ удавянето на хилядите дребни предприятия “ и за това хиляди хора да изоставен страната – „ тъй като знаят, че ще бъдат мачкани “.

По мотив на кандидатурата на Васил Терзиев за кмет на София, която е израз на устрема на комунистическата номенклатура да си върне политическата власт, Москов означи, че виновността не е на самия Терзиев.

Той вижда виновността в ГЕРБ, които са позволили опцията Държавна сигурност да е допустима опция, и на ПП/ДБ, които издигат тази канидидатура.

„ Мисията на десницата беше да скъса връзката с това минало, да даде политическо посланичество на хората, които не са свързани с този модел “, подсети водачът на КОД. По думите му, вместо това ПП/ДБ се трансформират в „ ракета-носител за проектите на Държавна сигурност и генералитета да се върнат в политическата власт “.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР