„Разговорът с г-жа Кьовеши беше по повод на това, че

...
„Разговорът с г-жа Кьовеши беше по повод на това, че
Коментари Харесай

Министър Демерджиев: До Кьовеши са стигали само малки дела от България

„ Разговорът с госпожа Кьовеши беше във връзка на това, че я уведомих, че сме създали от дълго време желаните от нея известия. Предложих й среща, тя се отзова на такава онлайн, като следва евентуално среща и онлайн, защото аз на 9-и пътувам към Брюксел. Предполагам, че можем да се срещнем и там “, изясни министърът и посочи, че преди да бъдат направени известията са били извършени доста диалози на експертно равнище, в това число и няколко писма са получили всички министерства по какъв начин да действат, когато се натъкват на такива сигнали.

По думите му с Кьовеши са коментирали само направените известия. Стана ясно още, че през вчерашния ден Министерският съвет е дал своя вот два законопроекта, които касаят член 104 и 105 от Регламента, където има основна роля европейската прокуратура. Той увери, че към днешна дата са изпълнени всички задължения на българската страна към европейската прокуратура.

„ Беше подложен въпросът, че отвън това, което ние към този момент сме създали, госпожа Кьовеши предлага и чака да дадем опция на всеки административен началник в прокуратурата да има директна връзка с европейската прокуратура. Помолих я това да постъпи в писмен тип при нас, с цел да можем да го придвижим с копие до основния прокурор и до Висш съдебен съвет “, посочи Демерджиев.

„ Тема, която повдигаме и която допускам, че на следващия ден ще бъде на вниманието на прокуратурата и съдилищата е инцидентното систематизиране на делата. Много от дълго време работим по тази тематика откакто основният прокурор повдигна този въпрос. Това, което откриваме е, че доста от разпоредбите за такова систематизиране се отклоняват от законовите правила. Направили сме рекомендации в тази посока в писма, които изпращаме до съдилищата и прокуратурата, като се надяваме те да ги изпълнят допустимо най-бързо, защото последствията при липса на инцидентно систематизиране могат да бъдат доста съществени. Това, което прави усещане е, че от страна на основна прокуратура не получихме никакво подпомагане и аз имам намерение да отвръщам в това отношение “, безапелационен бе правосъдният министър.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР