Разговор между президентите на САЩ и Русия е възможен, ако

...
Разговор между президентите на САЩ и Русия е възможен, ако
Коментари Харесай

Байдън: Ще говоря с Путин само за мир

Разговор сред президентите на Съединени американски щати и Русия е вероятен, в случай че той би довел до края на войната в Украйна. Това позволи Джо Байдън за първи път от началото на спора в Европа на конференция в Белия дом след срещата му в четвъртък с френския президент. Еманюел Макрон е на държавно посещаване в Съединени американски щати със брачната половинка си.
Прочетете още
“Позволете ми да подбера думите си доста деликатно. Готов съм да приказвам с Путин, в случай че в действителност той реши, че има интерес да приключи войната. Все още не виждам такива индикации ”, съобщи Байдън. Той уточни, че единственият метод да се постави завършек на спора в Украйна е Путин да изтегли армията си.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков побърза да подчертае, че

Путин остава отворен за мирни преговори,

само че това не значи, че той няма избрани условия. В този подтекст Песков увери, че Русия няма да се изтегли от Украйна.

Гласът на Путин разяснява още, че поставените от Байдън условия за евакуиране вършат всъщност невъзможни договарянията за преустановяване на спора. Песков добави, че отводът на Съединени американски щати да признаят “новите съветски територии ” утежнява в допълнение компромиса.

Макрон увери, че ще продължи да беседва с Путин, “за да се опита да предотврати ескалация и да получи някои доста съответни резултати ” като сигурността на нуклеарните централи.

След диалога в Белия дом водачите подчертаха, че ще поддържат Украйна толкоз дълго, колкото е належащо. Обещаха политическа, филантропична и икономическа поддръжка, както и подкрепяне в областта на сигурността. Двете страни подчертаха, че ще държат виновна Русия за “широко документираните жестокости и военни закононарушения ”.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР