Разговаряхме по конституционните въпроси. Нека да видим - разговаряме. Нали

...
Разговаряхме по конституционните въпроси. Нека да видим - разговаряме. Нали
Коментари Харесай

Пеевски след среща с ПП-ДБ: Правим общ проект за промени в Конституцията

" Разговаряхме по конституционните въпроси. Нека да забележим - беседваме. Нали по тази причина през вчерашния ден ги подкрепихме, единствено за конституционната промяна ", разяснява Пеевски след срещата. 

" Нашият проектозакон за промени в Конституцията бе раздаден на всички парламентарни групи преди година и половина ", напомни той.

" Да, обсъждаме го сега. И те имат план, който чакаме да ни изпратят. Проектите няма да бъдат наши или ваши. Ще забележим всички планове и от тях ще създадем един план, който дружно ще внесем. Когато имаме нещо общо ще ви уведомим ", заключи диалозите депутатът от Движение за права и свободи.

Самият Петков отхвърли да отговори на съответния въпрос на публицисти защо са говорили по време на срещата . И насочи вниманието към това, че " Възраждане " не са дали своят вот при избора на Пеевски, с което са подкрепили избора му.

 

Срещата се е случила в обедните часове, когато стана ясно и че Делян Пеевски е определен за член на конститутиционната комисия в Народното събрание. Той бе подсилен със 109 гласа " за ". Подкрепи го неговата парламентарна група, както и тази на на ГЕРБ-СДС и " ИТН ". Против гласоподаваха от ПП-ДБ и от Българска социалистическа партия - общо 67 гласа. 

Осем национални избраници от ПП-ДБ се въздържаха - водачите на Демократична България Христо Иванов и Атанас Атанасов, съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков, другият съдружен сътрудник от " Зелено придвижване " Владислав Панев, както и шефът на правната комисия Стою Стоев. " Въздържал се " гласоподаваха още Васил Стефанов, Калоян Икономов и Христо Даскалов. От " Възраждане " пропуснаха гласуването, поради което от ПП-ДБ ги упрекнаха, че са подкрепили избирането на Пеевски.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР