Разговарях с лидерите на другите парламентарни партии по темата "свободна

...
Разговарях с лидерите на другите парламентарни партии по темата "свободна
Коментари Харесай

Отлагат приемането на поправката за продажба на земеделска земя

Разговарях с водачите на другите парламентарни партии по тематиката "свободна продажба на българска земеделска земя и готвените промени по законопроекта от държавното управление ". Поставих въпроса да надмогнем партийните си разлики и да реализираме обединяване по тематика, която считам, че е от народен интерес. Това сподели пред публицисти в Народното събрание водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от Българска социалистическа партия, член на Парламентарната група на... към профила, съобщи кореспондент на Novini.bg

С изключение на Движение за права и свободи, другите се обединихме към решението тази корекция да не се внася незабавно, в границите на тази парламентарна сесия, в границите на два месеца да ангажираме и българските евродепутати, да желаяме в Европейската комисия диалози, да представим причините си и да желаяме вероятните законови ограничавания на свободната продажба на българска земя. Обединихме се към това в българския парламент да създадем изключително съвещание на земеделската комисия с присъединяване на министъра на земеделието и специалисти, като тематиката още веднъж е вероятните законови ограничавания на свободната продажба на българска земя. На срещата с президента, която желаех, ще слага въпроса за инсититуционално обединяване по този въпрос – Народното събрание, президентската институция и Министерски съвет да имаме единна позиция по този въпрос, съобщи Нинова.

По думите й би трябвало да бъдат лимитирани спекулативните покупко-продажби със земеделска земя, без тя да бъде обработвана, и да бъде засилен контролът върху това кой е купувачът.

Земеделската земя е национално благосъстояние и е предопределена за произвеждане, а тези ремонти не дават гаранции, че тя ще бъде употребена за това, акцентира водачът на "червените ".

Тя съобщи, че решението за изключването на Георги Гергов от Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия е политическо, защото с дейностите си той е въвлякъл партията в абсурда "ЦУМгейт ". Никога не сме твърдели, че той е направил закононарушение, посочи Корнелия Нинова.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР