Разгорещена дискусия върви в пленарната зала на парламента за сделката

...
Разгорещена дискусия върви в пленарната зала на парламента за сделката
Коментари Харесай

Проф. Румен Гечев: Сделката за Ф-16 е унизителна и неизгодна за България

Разгорещена полемика върви в пленарната зала на Народното събрание за договорката за американските изтребители Ф-16.

 

" През 2019 година американската страна едностранно усилва с 200 милиона $ офертата за Ф-16. Срещата на българската делегация в Съединени американски щати приключи без допустим резултат. Българската делегация се завръща и рапортува че това е не е интерес на България ". Това описа от трибуната на Народното събрание депутатът от " Българска социалистическа партия за България " проф. Румен Гечев.

" Какво ще завоюва българската страна?, попита той.

Тази договорка е неизгодна за българската страна, акцентира Румен Гечев от Българска социалистическа партия. " Ние от идната година ще би трябвало да теглим задължения ", съобщи добави той.

Румен Гечев назова договорката за Ф-16 унизителна.

Парламентът би трябвало да утвърди откриването на сметка във Федералния запас на Съединени американски щати, с цел да може България да получава лихви по предплатено платените над 2.1 милиарда лв. за първите 8 изтребителя F-16.

 

" България е неуместна обстановка - с държавни пари ще изкупуване държавния дълг на Съединени американски щати и индиректно ще финансираме Съединени американски щати ", съобщи Цончо Ганев от Възраждане.

 

" Следващата година имаме увеличение на държавния дълг на страната с 40 %, а ние ще изкупуване държавния дълг на Съединени американски щати ", сподели още  Ганев и акцентира, че " Възраждане не би подкрепила такова безумство ".

 

" Не би трябвало да премълчаваме, че служебното държавно управление внесе план за закупуване на още 8 самолета, " добави той.

 

" Това което се предлага в законопроекта, е да се възползваме от капиталовото предложение. Не виждам къде е казусът. Имаме първият създаден аероплан Ф-16 Блок 70 ", сподели Атанас Славов от Демократична България във връзка откриването на сметката.

 

Председателят на военната комисия Христо Гаджев от ГЕРБ съобщи, че 20 милиона лв. са пропуснатите изгоди от " мотане " за пакета на документи за покупката на Ф-16. Очаква се Федералният запас на Съединени американски щати да вдигне лихвите от което България ще завоюва, сподели Гаджев и прикани за разсъдък.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР