Разгорещен дебат в Испания, предизвикан от 68-годишна знаменитост, за която

...
Разгорещен дебат в Испания, предизвикан от 68-годишна знаменитост, за която
Коментари Харесай

Разпалила спор испанска знаменитост обяви, че бебе от сурогатна майка всъщност ѝ е внуче

Разгорещен спор в Испания, провокиран от 68-годишна звезда, за която се появи информация, че е в Маями, с цел да има бебе, претърпя поврат в сряда. Тогава като дамата разгласи за светското списание ¡Hola!, че бебето в действителност е щерка на нейния наследник, който умря от рак през 2020 година, съобщи " Гардиън ".

Актрисата и водеща Ана Обрегон съобщи пред ¡Hola! че лекарите са насърчили сина ѝ, Алес Лекио Гарсия, да резервира проби от сперма, преди да стартира лекуване и че той е изразил предпочитание тъкмо преди гибелта си да има дете. Пробите, сподели тя, са били съхранявани в Ню Йорк.

Сурогатната бременност е неразрешена в Испания, макар че деца от такава бременност в други страни могат да бъдат регистрирани.

" Това момиче не е моя щерка, а по-скоро моя внучка ", сподели Обрегон пред списанието. " Последното предпочитание на Алес беше да има свое дете ", добави тя.

Ако това беше последната воля на сина ми, по какъв начин бих могла да не го направя, сподели Обрегон, представена от " Ройтерс ", и добави, че единствено родители, които са изгубили дете, имат право да изразят мнение по въпроса.

Бебето, наречено Ана Сандра, е родено от сурогатна майка, разпозната в сряда от списание " Лектурас " като кубинка, живееща в Маями, Флорида.
Първоначалната информация за бебето притегли вниманието на испанските медии и политическите партии в страната, като провокираха рецензии от страна на лявото съдружно държавно управление. Много водещи политици и испански медии назовават сурогатното майчинство " наемане на вътрешност ".
Министърът на равенството Ирене Монтеро от левия съдружен сътрудник " Унидас Подемос " сподели, че сурогатнaта бременност e " форма на принуждение против дами ". Социалистическата партия от обединението съобщи, че законодателството би трябвало да бъде променено, с цел да се попречи на испанците да употребяват сурогатни майки в други страни.

Но министърът на защитата Маргарита Роблес в сряда се въздържа да подлага на критика Обрегон, заявявайки, че въпреки законът в Испания да е явен, персоналните решения би трябвало да се почитат.

Основната опозиционна консервативна Народна партия съобщи, че е отворена за разискване на легализирането на такива бременности, в случай че няма включено заплащане.

Първоначално фактът, че въпросът визира 68-годишната Обрегон, наподобява провокира толкоз несъгласия, колкото и самото сурогатно майчинство.

¡Hola! заяви, че бебето е родено на 20 март и е заченато през юни, когато синът на Обрегон щеше да навърши 30 години.

Обрегон, която е биолог, е една от най-големите звезди в Испания.

Пред ¡Hola! тя съобщи, че че сурогатното майчинство не е противоречиво в Съединените щати.

" Хората тук са непредубедени, само че в Испания, Боже мой, ние сме в предишния век ", сподели тя, добавяйки, че синът ѝ в началото е желал пет деца, тъй че не може да изключи други сурогатни раждания посредством неговата сперма.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР