Разгневен баща удари през лицето медицинска сестра във врачанската болница,

...
Разгневен баща удари през лицето медицинска сестра във врачанската болница,
Коментари Харесай

Разгневен баща удари сестра в болницата във Враца

Разгневен татко удари през лицето здравна сестра във врачанската болница, съобщи bTV.

Родителят на 8-годишното момиченце бил препратен от частна клиника към държавната болница за обзор и настаняване. Детето в действителност било зле, с температура над 39 градуса, която не спадала макар одобряваните медикаменти. На регистратурата не разкрил никого.

„ На регистратурата никой – хората чакат, чакаме 5 минути, чакаме 10 минути, през това време звъним на звънеца. На десетата минута се появява една сестра и я помолихме да влезе да викне някой. Тя показа, че не от този бранш и би трябвало да чакаме да излязат, когато си свършат работата “, споделя бащата.

Минали още 5 минути, до момента в който сестрата от регистратурата излезе. Когато той й споделил, че има дете за хоспитализация, тя първо го попитала „ какво се е раззвънял “, след което декларирала: „ Ще го хоспитализирам, в случай че желая “.

Изкрещяла това жестоко в лицето му, пред очевидци, а той, по личните му думи, не си спомня по какъв начин е реагирал.

Сега бащата задава въпроса каква работа има тя в отделението, откакто задължението й е да стои на рецепцията, да приема и насочва жителите, които търсят помощ.

Според доктор Теодора Генова, която е била дежурен доктор, детето в действителност е било за хоспитализация, само че не е било в такова тежко положение, в каквото са били пациентите в отделението. Лекарката изясни, че сестрата от рецепцията е била вътре, с цел да оказва помощ при обслужването на един пациент в кома, и на различен с белодробна емболия. По думите на доктор Генова това се случва, тъй като личният състав не доближава, изключително в съботни и неделни дни. Тя обаче счита, че каквато и да е била обстановката, експанзията на родителя не може да бъде оправдана.

„ Детето в този момент е на системи, има проблем с дишането, през носа никакъв О2 не минава, плюс температура, която от през вчерашния ден е над 39 градуса и не се повлиява от медикаменти. Пред чиновниците на реда тя заявява, че няма да бъде признато в болница. Не се чувствам виновен. Има една българска сентенция „ Каквото повикало, такова се обадило “. Ако има някакъв проблем и не им харесва да работят – чантичките, и да си вървят “, разяснява бащата.

Сестрата обаче е безапелационна, че ще търси правата си в съда.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР