Разгледахме цялата информация на ваксинационния щаб и решихме да се

...
Разгледахме цялата информация на ваксинационния щаб и решихме да се
Коментари Харесай

България засега не мисли да ограничава ваксинацията срещу COVID-19 с ваксината на AstraZeneca

Разгледахме цялата информация на имунизационния щаб и взехме решение да се съобразим с рекомендацията на Европейската организация по медикаментите (EMA) за имунизацията на AstraZeneca (оксфордската ваксина). Действително няма задоволително данни за по-възрастните (над 55-годишна възраст) какво е действието на имунизацията като защита, изчисляван е имунен отговор, като оценките са, че той е задоволително добър, както при по-младите хора. Това съобщи изпълнителният шеф на ИАЛ Богдан Кирилов.
Кирилов уточни, че се чака довеждане докрай на огромно клинично изследване за действието на имунизацията в Съединени американски щати – при по-възрастни хора. Резултатите би трябвало да излязат скоро.
 Фейсбук ще трие изявления, в които се споделя, че Коронавирус имунизацията е рискова Фейсбук ще трие изявления, в които се споделя, че Коронавирус имунизацията е рискова
Социалната мрежа Фейсбук вкарва нови правила, съгласно които модераторите ще изтрият информация за имунизациите против ковид, коят...
На въпрос дали ефикасността на оксфордската ваксина ще е задоволителна, Кирилов акцентира, че имало разлика сред резултатност и успеваемост. Затова не можело да се трансферират данни за резултатност т.е. при клинични изследвания като данни за успеваемост т.е. резултат в действителни условия. Затова се прави спомагателен мониторинг.
Целевата граница, заложена от американските управляващи, е над 50%. Ефикасността на оксфордската ваксина е 60% (6 от 10 души не се заразяват, останалите карат леко). Пред Нова телевизия Кирилов акцентира навръх това – че данните от клиничните изпитвания показват, че няма хоспитализации и гибел при имунизирани с имунизацията.
Кога ще се поставя втората доза на имунизацията на AstraZeneca – българските здравни управляващи имат намерение това да става на 10 седмица от слагането на първата доза. През февруари се чакат 260 000 дози и от тях няма да се пази нито една за втора доза. През март ще се прави преценка дали към този момент да се пазят дози за втора имунизация.
На въпрос до края на юни какъв брой българи ще са имунизирани против COVID-19, отговорът е – работим с разнообразни сюжети, съгласно това какъв брой ваксини ще има. При 3 позволени ваксини, както в този момент, прогнозата е да има сред 1,8 – 2 млн. имунизирани. Ако има 5 ваксини, тогава може да са над 2,5 млн. имунизирани – в случай че в този вид бъде утвърдена " Янсен " на Johnson&Johnson, която се слага единствено с една доза. Само че, тъй като пропуснахме срокът да влезем в общоевропейската поръчка т.е. стои въпросът е какъв брой бързо ще може да идва тази ваксина в нашата страна.
 Борисов: Има растеж на заболяемостта, само че нищо повече няма да се затваря Борисов: Има растеж на заболяемостта, само че нищо повече няма да се затваря
България се намира в начална фаза на равномерен напредък на заболяемостта с ковид, тъй като се усилват пациентите в лечебните заведения...
Попитан какъв брой от 243 000 медици (от първа фаза на ваксинацията) са се ваксинирали, отговор нямаше – единствено, че било динамично. А в трета фаза щели да бъдат включени публицисти, ВиК чиновници, превозвачи.
Няма безапелационни данни дали AstraZeneca пази или не против южноафриканския вид. Пази обаче, сподели Кирилов.
В 7:30 часа на 9 февруари самолетът с следващата партида доставки на имунизацията " Комирнати " на Pfizer/BioNTech от Германия е изхвърчал за България, удостовери Кирилов.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР