Разгаря се все повече скандала, след вчерашната новина, че шестима

...
Разгаря се все повече скандала, след вчерашната новина, че шестима
Коментари Харесай

ТАСС: Борисов заяви, че е готов да обяви руски дипломати за персона нон грата

Разгаря се от ден на ден абсурда, след вчерашната вест, че шестима души са били задържани у нас поради шпионаж в интерес на Кремъл. Главният прокурор Иван Гешев я дефинира като акция без аналог, а по-рано през днешния ден по време на предизборната си обиколка министър председателят му благодари за дейностите и разгласи - България е подготвена да изгони съветски дипломати.

Ето и какво още пишат от ТАСС:

“Още един път би трябвало да обявим за нежелани у нас съветски дипломати”, уточни Борисов като коментар след задържането на шестима души в петък по съмнение за шпионаж в интерес на Руската федерация.

Борисов означи, че интервенцията на специфичните служби е проява от страна на България, която цели да постави завършек на шпионажа на своя територия.

“Дружбата си е дружба. Демонстрирали сме го, в това число и с газопровода “Балкански поток”. Но да шпионираш за опциите ни в НАТО… Без да давам политически оценки, още един път благодаря на нашите специфични служби и убеждавам, че по сходен метод, методично, във всеки подобен случай, ние ще пазиме твърдо нашата сигурност и самостоятелност “, уточни Борисов.

По време на брифинг в петък от прокуратурата показаха аудиозаписи и видео материали, получени посредством СРС. Според обвиняването те са доказателство за противозаконни дейности от страна на арестуваните. Главният прокурор Иван Гешев означи, че групата е разкрита благодарение на специфичните служби на Европейския съюз и Съединени американски щати.

От своя страна съветското посолство в България изиска да бъдат прекъснати всички спекулации по този проблем до приключването на правосъдния развой. Дипломатическата задача изрази убеденост, че „ процесът ще се организира на деполитизирана, безпристрастна и справедлива основа в строго сходство с нормите на българското и интернационалното законодателство.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР