Раздялата между Новак Джокович и Горан Иванишевич е най-горещата тема

...
Раздялата между Новак Джокович и Горан Иванишевич е най-горещата тема
Коментари Харесай

Той е точният човек за него: Иванишевич проговори за своя заместник в щаба на Джокович

Раздялата сред Новак Джокович и Горан Иванишевич е най-горещата тематика в света на тениса през последните дни. Двамата балканци имаха необикновено съдействие през последните близо 6 години, в които сърбинът завоюва безусловно всичко допустимо в спорта и закупи статута на най-успешния тенисист за всички времена. Всяко хубаво нещо обаче в даден миг намира своя край и международният номер едно реши да раздели пътищата си с наставника, който го изведе до 9 трофеи от Шлема, въпреки че изрично съобщи по какъв начин двамата ще останат другари доживот.

Към момента 24-кратният " мейджър " притежател ще работи с Ненад Зимонич, който е бил негов съотборник и капитан в тима на Сърбия за Купа " Дейвис ". Засега Ноле признава, че не знае какъв брой тъкмо дълго ще продължи да работи с някогашния номер едно на двойки и дали тяхното съдействие ще е за непрекъснато или просто краткотрайно решение в професионалния път на сърбина.

Любопитното е, че самият Иванишевич е извънредно убеден в това, че Зимонич е точното попълние за щаба на неговия досегашен играч, а ето какво сподели още някогашният първенец от Уимбълдън в своето първо изявление след раздялата си с Джокович, което даде пред сръбския публицист Саша Озмо:

" Не знам какъв брой дълго възнамерява още да играе Новак, само че сега е с съвършения човек. Зики (Зимонич) е доста огромен мой другар, с който сме минали през доста неща дружно и го обичам. Той има страхотни знания за играта и най-важнто е, че познава мнoго добре Новак.

В момента Джокович не се нуждае от партньорство с изцяло нов човек, който ще би трябвало занапред да го опознава. Нека да предположим, че минат 10 дни от работния развой и внезапно Новак " полудее ", а новият треньор просто ще се чуди какво се случва въобще. Аз имам доктрина, че балканец може да бъде квалифициран само от различен балканец. Мариан Вайда е словак, тъй че има задоволително непосредствен нрав до нашия. Вярно е, че Борис Бекер също работеше чудесно с Джокович, само че той просто има тенис разсъдък от друга свят.

Зики в действителност може да помогне в тенис отношение на Новак. Да, Джокович към този момент знае всичко за играта, единствено че е добра да чуе друга позиция от моята и имам вяра, че това може да му подейства освежаващо. Зимонич познава чудесно логиката на психиката на Ноле и считам, че има точния метод, с цел да забележим една отлична колаборация сред тях, както тази в тима на Сърбия за Купа " Дейвис ".

Източник: Tennis Majors

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР