Разделянето на детето като отделна единица от семейството е неприемливо

...
Разделянето на детето като отделна единица от семейството е неприемливо
Коментари Харесай

Национална стратегия за детето не може да се прави „на крак”

Разделянето на детето като обособена единица от фамилията е недопустимо и неотложно би трябвало да бъде поправено в плана за „ Национална тактика за детето “ 2019-2030 година Предвиждането на опция за лишаване на дете от родителите му, като това зависи и е оставено напълно в ръцете на институциите е неприемливо, се споделя в позиция на политическа партия МИР.
Това изцяло омаловажава ролята на фамилията и нарушава Конституцията на Република България, съгласно която в Чл. 47 (1): „ Отглеждането и възпитанието на децата до пълнолетието им е право и обвързване на техните родители и се подкрепя от страната “. „ Подпомага “ значи, че страната няма правото да изземва правата на родителите, без потвърдена виновност, а да ги смята за почтени до доказване на противното, показват още от експертния екип на партията.
В по този начин препоръчаната тактика липсват правила, свързани със основаване на сигурна и устойчива среда за развъждане и образование, условия за развиване на детето и построяването на духовни и нравствени полезности, които са измежду най-важните фактори за подобряването на качеството му на живот би трябвало да бъдат съществена цел на тактиката.
Политическа партия МИР ще провежда кръгла маса с присъединяване на всички заинтригувани страни – ангажираните с тематиката институции, неправителствени и цивилен организации, както и с представители на Светия синод на Българската православна черква. На форума ще се търси разработване и единодушие към работещи текстове, които да подсигуряват главните правила и устои на българското семейство и защитят правата на децата в България.
„ Националната тактика за детето е един от най-важните стратегически документи на българското общество и той не може да бъде написан и одобряван на крайник, без необятна социална полемика “, сподели ръководителят на партия МИР Симеон Славчев. Като партия, ангажирана с възобновяване на полезностите и моралните устои на фамилията и обществото, няма да позволим на ръководещите да одобряват „ Национална тактика за детето “, без в нея да са обезпечени здравето, положителното образование и условия за развиване на детето, както и подкрепяне на българското семейство, като съществена съставка от българското общество, сподели още Симеон Славчев.
Политическа партия МИР упорства още в „ Национална тактика за детето “ 2019-2030 година да бъдат предпазени и защитени децата от домашно принуждение, само че паралелно с това да се подсигуряват конституционните права на родителите и те да не зависят от субективни фактори в лицето на държавните и обществените чиновници.

.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР