Раздават наградите Рицар на четката“Днес от 17:30 часа в Мраморното

...
Раздават наградите Рицар на четката“Днес от 17:30 часа в Мраморното
Коментари Харесай

Раздават наградите „Рицар на четката“

Раздават премиите „ Рицар на четката “
Днес от 17:30 часа в Мраморното предверие на НДК ще се организира церемонията по връчване на премиите „ Рицар на четката ”. За наградата през 2018 година се борят 850 художници. Наградата е основана на интернационалния план на арт център „ Орхидея ” – „ Картина от мнозина ”.

Той е основан от креативния екип Кунка Бакалова и Момчил Николов с концепцията да бъде обща картина в градация, а задачата е да се приобщят оптимален брой модерни художници по най-достъпен и прочувствен метод. Резултатът е любопитна мозайка от всевъзможни сюжети, стилове и техники. Предизвикателството на плана е самостоятелното авторско наличие, само че в мощна конкурентна среда. Всеки създател изпраща свое произведение върху 4 дребни квадратни платна, събрани в по-голяма картина, образуваща квадратен пъзел от 4 елементи.

Най-добрите художници, взели участие в „ Картина от мнозина ”, ще получат тазгодишния приз „ Рицар на четката ”. Наградите ще бъдат връчени от известни персони в културната и публичната сфера, измежду които са проф. Огнян Герджиков, огромната българска певица Йорданка Христова, обичаната актриса Стефания Колева, девойки от ансамбъла на България по художествена гимнастика, баскетболният треньор Тити Папазов, известната телевизионна водеща Ева Веселинова, поетът Илиян Любомиров, писателят Вълко Мишев, икономистът проф. Георги Чобанов и други Те сами ще изберат и ще наградят художниците, като петте девойки от ансамбъла – капитанът Симона Дянкова, Лаура Траатс, Елена Бинева, Мадлен Радуканова и Стефани Кирякова, ще връчат пет обособени статуетки. Целта е сливане и насърчаване на художниците, както и приобщаването на хора от разнообразни сфери от публичния живот в България, които да станат съпричастни към труда и гения на създателите. Така към плана се включват още актьори, поети, музиканти, хореографи, спортисти, треньори, телевизионни водещи, политици и други Призът съставлява стилна бронзова статуетка, дело на скулптора Момчил Николов.

Всички участници в „ Картина от мнозина “ се борят и за огромната премия „ Рицар на публиката “. Победителят се избира посредством SMS гласоподаване, а всички произведения и техните създатели могат да бъдат видени в уеб страницата на плана kartinaotmnozina.com. Заедно със статуетката „ Рицарят на публиката “ получава и екскурзия до люлката на Ренесанса - Флоренция.

В предходните издания на премиите „ Рицар на четката “ своите любимци са избирали и награждавали Йорданка Фандъкова, Стефан Данаилов, Андрей Слабаков, Ернестина Шинова, Недялко Йорданов, Нешка Робева, Кубрат Пулев, Тервел Пулев, Любо Ганев, Астор, Поли Генова, Камен Воденичаров, Деси Банова и други известни персони. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР