Раздаването на парите все още не е започнало, текат преговориБюджетът

...
Раздаването на парите все още не е започнало, текат преговориБюджетът
Коментари Харесай

Стотици компании чакат субсидии за чипове от бюджета на САЩ

Раздаването на парите към момента не е почнало, текат договаряния

Бюджетът на Съединени американски щати ще финансира полупроводниковата промишленост с над 52 милиарда $
(снимка: CC0 Public Domain)

Американските управляващи са получили заявки за дотации по признатия наскоро Закон за чиповете от 460 компании. Все още обаче отпущането на средства за създаване на индустриални мощности в страната не е почнало, заяви Ройтерс.

Преди година президентът на Съединени американски щати подписа по този начин наречения “Закон за чиповете ”, който планува субсидиране с общо 52,7 милиарда $ на националната полупроводникова промишленост. Заявления от претенденти започнаха да се одобряват едвам през юни тази година, като на опашката към този момент се подредиха 460 компании, само че държавните организации не са почнали да раздават средства.

„ За държавното управление е значимо да работи бързо, само че е по-важно да работи вярно “, разяснява обстановката министърът на търговията на Съединени американски щати – Джина Раймондо. Всъщност първата година от подписването на закона мина в правене на нужните правила и критерии за асортимент на претенденти за дотации, като над това работи екип от над 140 души.
още по темата
Американският президент Джо Байдън сподели по този мотив, че през миналата година планове за произвеждане на полупроводници в страната за декларирали компании, подготвени да похарчат общо до 166 милиарда $.

Властите са подготвени да провиснал до 39 милиарда $ дотации непосредствено за създаване на предприятия за произвеждане на чипове в Съединени американски щати. Още към 11 милиарда $ ще бъдат ориентирани към основаване на Националния център за полупроводникови технологии. Все още не е решено къде ще се намира центърът, само че е ясно, че ще обслужва ползите на американски компании в региона на научноизследователската и развойна активност.

Данъчното облекчение от 25% за създаване на предприятия за произвеждане на чипове ще изисква още 24 милиарда $. Министерството на търговията на Съединени американски щати разкри, че сега води дейни договаряния с евентуални получатели на дотации, а напредъкът ще бъде разгласен през идващите месеци.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР