Разчистват Котел след проливните дъждове и наводненията, съобщава БНР.Припомняме, вчера

...
Разчистват Котел след проливните дъждове и наводненията, съобщава БНР.Припомняме, вчера
Коментари Харесай

Разчистват Котел след опустошителите наводнения

Разчистват Котел след проливните дъждове и наводненията, оповестява БНР.

Припомняме, през вчерашния ден следобяд пороен дъжд наводни ниската част на града. Близо 80 л/м2 паднаха за по-малко от час, а реката излезе от коритото си и заля къщи и улици.

Заради изключителната обстановка беше оповестено бедствено състояние.

Днес градоначалникът Коста Каранашев разгласи, че се чака този следобяд бедственото състояние в града да бъде анулирано.

Той изясни, че от финансовия запас на общината ще бъдат отпуснати парични помощи на потърпевшите фамилии.

Противопожарната работа се е присъединила в отводняването на 58 жилищни здания, котелно помещение на Районния съд в Котел, Пантеона на Георги Раковски, Историческия музей, завод за пластмаси, бензиностанция и ресторант.

Два багера разчистват струпаните до мостовете и по улиците наноси, боклуци и клони.

Най-тежко наранени от пороя са четири улици в ниската част на Котел. По думи на Каранашев общината ще изиска помощ от страната за тяхното възобновяване. Той изясни, че улиците " Иглика ", " Луда Камчия ", " Кръстьо Раковски " и " Гърневец " на процедура към този момент не съществуват.

Предстои на днешната сесия на Общинския съвет кметът да внесе предложение за разпределяне на парични компенсации на потърпевшите фамилии. Ще бъде разкрита и дарителска сметка за подкрепяне на бедстващите. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР