Разчистването на щетите от наводнението в Берковица продължава. Обявено е

...
Разчистването на щетите от наводнението в Берковица продължава. Обявено е
Коментари Харесай

Бизнесмен разкопава дигата при Берковица близо 10 години?

Разчистването на вредите от наводнението в Берковица продължава. Обявено е бедствено състояние, а сигналите за наводнени къщи, дворове и отнесени коли са към този момент над 100. Наводнени са детски градини, детски ясли, болничното заведение в града. Все още има непроходими улици.

Днес там дойдоха военнослужещи от Враца, които оказват помощ на потърпевшите хора. Дъждът в града не стопира в следобедните часове и това в допълнение усложнява ситуацията. Прокуратурата в Монтана разпореди инспекция на аргументите за бедствието.

Жители на Берковица считат, че повода водата да тръгне през града е притежател на парцел в индустриалната зона, който непрекъснато унищожава дигата на реката, с цел да не заобикаля. Проблемът е от 2014 година. Хората са алармирали институциите неведнъж, оповестява Българска национална телевизия. 

" Той има път горе, обаче не му се минава, тъй като отсам му е по-удобно, прекопава си реката и влиза. Реката непрекъснато стои отворена, ние разчитаме да не вали. Като почне да вали, звъним, търсим го да пристигна, да затвори реката.

Затваря, само че през вчерашния ден закъсня, тъй като не беше на место. Уведомени са и Басейнова дирекция, сигнали на 112, към кметицата. Никой не желае да му каже, какво си желае това си прави ", сподели Георги Георгиев – притежател на завод пред публичната медия. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР