Разбрахме се с момчетата преди мача, както и преди началото

...
Разбрахме се с момчетата преди мача, както и преди началото
Коментари Харесай

Шимунджа: В Европа трябва да си много агресивен и концентриран през всички 90 минути

" Разбрахме се с момчетата преди мача, както и преди началото на груповата фаза, че желаеме да играем. Това значи, че в Европа би трябвало да си доста нападателен и съсредоточен през всички 90 минути, това беше основно през днешния ден. Трябва да можем да жертваме всичко, показахме какъв брой са ни значими трите точки. Имаме седем точки, а Рома има четири, приказваме към този момент за математика, би трябвало да запазим тази разлика, в случай че желаеме да продължим в Лига Европа, само че ще играем мач за мач ", разяснява треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа след триумфа с 2:0 против финландския ХИК в Лига Европа. Успехът подсигурява на първенците европейски мачове през пролетта, като " орлите " ще се целят във второто място, което за момента държат за сметка на Рома. Шимунджа изясни и за какво капитанът на националния тим Кирил Десподов не се появи в игра за " зелените ".

Сега ще си починем, до момента в който пристигна идващият мач. Срещу Бетис ще играем вкъщи, знаем испанците по какъв начин играят, би трябвало да бъдем на доста високо равнище, в случай че желаеме да вземем нещо от тях. Десподов изигра доста мачове напоследък, усещаше се малко изтощен, взех решение да го оставя да си почине ", съобщи словенският експерт.

Защитникът Оливие Вердон пък разгласи, че вкъщи Лудогорец може да победи всеки.

" ХИК е доста добър тим, само че ние се бяхме подготвили доста добре. Играем всеки мач като край, бяхме подготвени на всичко, с цел да спечелим трите точки. Теренът беше сложен за игра, само че дадохме всичко от себе си. В Хелзинки беше по-трудно на изкуствения терен, само че това е нашата работа, би трябвало да се приспособяваме. Важни три точки за нас. На 27 октомври играем с Бетис, идващият край за нас, вкъщи можем да вземем точки от всеки, атмосферата тук е страхотна, по-късно ще мислим за мача с Рома. Имаме своите сложни моменти при гостуванията, само че в нашата къща играем като в нашата си къща и се борим за нея. След мача с ЦСКА работихме доста, с цел да играем по метода, по който ни се получи през днешния ден ", разяснява той.

Полският халф на Лудогорец Якуб Пьотровски призна, че отборът още не мисли за директния мач с Рома, който ще реши ориста на второто място в групата.

" " Много значима крачка за нас, доста значима победа, тъй като следващата година още веднъж ще играем в Европа. Днес показахме добра игра и просто сме доста щастливи. Целият тим играеше дружно доста добре, това беше задачата. Искаме да играем и да се състезаваме в Европа - знаехме, че би трябвало да сме по-агресивни по отношение на срещата в Хелзинки. Знаехме, че би трябвало да пресираме доста и да означаваме голове. Първо играем с Бетис у дома - а тук сме доста мощни, победихме Рома и ХИК, още не мислим за мача в Рим. Видях, че Бетис води дълго време на Рома, това беше хубаво за нас, само че в последна сметка мачът приключи 1:1 ", показа Пьотровски. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР