„Разбрах, че прокуратурата е централизирана, въпреки промените направени от Христо

...
„Разбрах, че прокуратурата е централизирана, въпреки промените направени от Христо
Коментари Харесай

Иван Гешев преди пленума на ВСС: Прокуратурата е открита, време е да го направят и политиците

„ Разбрах, че прокуратурата е централизирана, макар измененията направени от Христо Иванов. Разбрах, че прокуратурата разкрива закононарушения, а не Министерство на вътрешните работи. Разбрах, че прокуратурата има законодателна самодейност, а не няколко на брой народни представители. Разбрах, че да подариш разказите на Йовков на Неправителствени организации съставлява надменно отношение. “ Това съобщи преди пленума на Висшия правосъден съвет основният прокурор Иван Гешев.

Днес точно Висш съдебен съвет би трябвало да прегледа финално настояването на правосъдния министър Надежда Йорданова за предварителното освобождение на Иван Гешев. Част от претекстовете на Йорданова бях отхвърлени още в самото началото като несъстоятелни.

Гешев добави, че упованията за през днешния ден са му да си увеличи равнището на просвета и правни познания.

„ Ако не беше смешно щеше да е тъжно и то за българската страна “, съобщи още основният прокурор и прикани Йорданова да не приказва откровени лъжи в телевизионните студиа, а когато е на Висш съдебен съвет да не мълчи, тъй като по този метод уронва престижа на правосъдната власт.

„ Надявам се това да не е поради липса на причини на правосъдна промяна и това да не е повода да се опасяват за диалог за върховенството на закона, както се обърнах към Христо Иванов и Надежда Йорданов. Нали желаят неприкритост и гласност. Прокуратурата е открита и даваме задоволително информация, време да я дадат и българските политици “, разгласи още Гешев.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР