Разбита е престъпна група за . Това стана ясно от

...
Разбита е престъпна група за . Това стана ясно от
Коментари Харесай

"Разбиха група за каналджийство": По 2500 евро на мигрант за превоз от Турция до Сърбия


Разбита е незаконна група за. Това стана ясно от думите на прокурора от СГП Христо Кръстев на брифинг.

Събрани са доказателства за 7 души, че са взели участие в тази проведена незаконна група, измежду тях е и основният уредник. Поискано е задържане на шест от тях за 72 часа, а седмият, който е и уредникът не е постановена такава мярка, тъй като той сега търпи друга такава мярка по друго досъдебно произвеждане. Доколкото разбрах другото му досъдебно произвеждане е за наркотични субстанции, добави Кръстев.

Групата е работила от април до 8 декември. са влизали в България през границата с Турция, в област Бургас. След това са настанявани в Бургас, Пловдив или Пазарджик, където е имало организация по изхранването им. Превозвани са до София, където още веднъж са настанявани, а по-късно са транспортирани до границата ни със Сърбия, сподели той.

По думите му през вчерашния ден са осъществени редица обиски и разпити.

Той акцентира, че следствието е почнало преди няколко месеца.

, които са транспортирани са от Мароко, Сирия и Афганистан. Всички от проведената незаконна група са с българско поданство, посочи Кръстев.

Заместник-директорът на ГДБОП Любомир Николов съобщи, че водачът на групата е получавал по 2500 евро за всеки преведен през границата. " За него оставали 1500 евро, откакто се разплати с останалите членове на групата. Става дума за 16 случая на транспортиране на мигранти ", посочи Николов.

По думите му са упрекнати 15 души, които са подпомагали групата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР