Разбита е организирана престъпна група за данъчни престъпления в особено

...
Разбита е организирана престъпна група за данъчни престъпления в особено
Коментари Харесай

Извънредно! ГДБОП разби банда за данъчни измами, ощетила държавата с милиони

Разбита е проведена незаконна група за данъчни закононарушения в изключително огромни размери. Това стана ясно от думите на заместника на основния прокурор Иван Гешев, зам.-директора на ГДБОП Стоян Темелакиев, зам.-ръководителя на Специализирана прокуратура (и наблюдаващ делото прокурор) Кирил Пейчинов по време на умишлен брифинг, съобщи Блиц.

``
реклама

Само тази година са запорирани, конфискувани, обезпечени по каузи на Специализираната прокуратура над 50-60 млн. лв.. Това се дължи на положителната работа с Национална агенция за приходите и КОНПИ, както и на застраховане на санкцията и конфискацията при избрани закононарушения, уточни Гешев. Той посочи, че след разкриването на групата за данъчни закононарушения са конфискувани 750 хиляди лева и 150 златни монети.

" Успехите, които досега не са се случвали ", се дължат на положителното съдействие с Министерство на вътрешните работи. Само паричните гаранции по каузи за тази година са над 2 млн. лева " Ние ги съобразяваме с действителното имущество, с което разполагат обвинените лица. За нас тази мярка е доста мощна, тъй като тези средства от гаранцията влизат в страната ", означи той.

Имало е обществени поръчки, които са за саниране на здания. За тях обаче фактурите не се осчетоводяват от тези компании., По този метод се трансформира данъчния резултат ", уточни схемата Кирил Пейчинов.

Наблюдаващият прокурор Кирил Пейчинов, че над 180 хиляди лева са невнесени суми от Данък добавена стойност. Иззети са парични средства от лице, управлявало тази незаконна група. Към наказателна отговорност са привлечени 4 лица. На две от тях е повдигнато обвиняване за данъчно закононарушение и едно от лицата е привлечено под отговорност за пране на пари. Мярката им за неотклонение е задържа под стража. Шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов съобщи, че информация за арестуваните лица е получена през октомври 2017 година

Става явен механизмът на злоупотреби на тези компании. Въпросните компании развиват активност, само че не регистрират цялата информация за лични доходи. Пейчинов изясни, че не е имало проблем с осъществяването на публичните поръчки, а с това че компаниите не са си плащали данъц Фирмите са регистрирани на обществено слаби хора, разясни на собствен ред Гешев като тяхната активност е била на територията на разнообразни общини - Главинци, Лисичово и други " Вие че не сте ги чували тези общини, вярвайте ми, парите са потресаващи! ", добави Гешев.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР