“Разбирам интереса на медиите към казуса, който още преди десет

...
“Разбирам интереса на медиите към казуса, който още преди десет
Коментари Харесай

Сийка Милева поздрави САЩ за проверката на Nexo

“Разбирам интереса на медиите към проблема, който още преди 10 дни обявихме, че е огромен по своето следствие, освен за нас в България, само че и оттатък границите ни. Информациите от последните часове единствено удостоверяват това. " Това заяви говорителят на основния прокурор Сийка Милева в изказване по отношение на проблема Nexo.
Прочетете още
​ " Постигнатото съглашение сред Nexo Capital Inc., записана през 2018 год. на Каймановите острови и способените регулаторни органи на Съединени американски щати е показателно за това, че разследваните от нас лица признават виновността си пред регулаторните органи, а точно, че са предложили финансови и банкови услуги без позволение, заобикаляйки и нарушавайки разпоредбите за отбрана на вложителите ".

" Компанията се съгласява да заплати непринудено санкция общо в размер на 45 млн. щатски $ за това, че същата не е записана на територията на Съединени американски щати за търговия на криптовалута по надлежния ред според Закона за скъпите бумаги. Компанията ще приключи активността си във връзка с всички американски вложители и ще напусне напълно пазара на Съединени американски щати ".

" Разследването в България е за проведена незаконна група, основана за осъществяване на финансови закононарушения, в това число „ пране на пари “, даване на банкови и финансови услуги без лиценз, компютърни измами и данъчни закононарушения. "

" Във връзка с формираното досъдебно произвеждане у нас, още в края на предходната година е изпратена молба за правна помощ до Съединени американски щати. Изготвят се и престои да се изпратят молби за правна помощ и Европейски заповеди за следствие и до други страни, за да се съберат всички доказателства, нужни за изясняване на цялостната фактическа конюнктура с оглед предмета на доказване по делото. Работата по досъдебното произвеждане продължава, като желая да подчертая, че то е в тясно съдействие с нашите задгранични сътрудници. По досъдебното произвеждане са приобщени голям брой тъжби от английски жители, съдържащи изказвания, че са жертва на измами от страна на Nexo ".

" В умозаключение бих желала да поздравя от името на Прокуратурата на Република България американските регулаторни органи за постигнатия триумф в инспекцията на активността на Nexo, чийто притежатели са български жители.

Използвам случая да изразим готовността си за интензивно съдействие сред Прокуратурата на Република България и институциите на Съединени американски щати за реализиране на общите партньорски цели на България и Съединени американски щати за отстояване на евроатлантическите полезности и върховенството на правото ”, добави тя.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР