Разбира се, не пречи да обърнем внимание на това, което

...
Разбира се, не пречи да обърнем внимание на това, което
Коментари Харесай

Лавров: Украйна продава оръжията на Запада за черния пазар в Албания и Косово

" Разбира се, не пречи да обърнем внимание на това, което към този момент се случва с наличните в Украйна оръжия - същите тези " Стингъри ", " Джавелини " са към този момент на черния пазар. Те се появиха в Албания, и в Косово, за това се приказва намерено, и те се продават с отстъпка, по този начин да го кажем ". Това сподели през днешния ден в изявление пред телевизия НТВ в коридорите на Международния стопански конгрес в Санкт Петербург съветският външен министър Сергей Лавров, представен от ТАСС.

Той разяснява готовността на страната за участие в Европейски Съюз.

" Предоставянето от Европейския съюз на Украйна на статут на страна кандидатка за участие ще значи, че по въпросите на разширението на блока Брюксел се управлява на първо място от геополитически ползи ".

" Ако на Украйна бъде предоставена пътна карта за подготовка за участие, това ще значи единствено, че Евросъюзът за следващ път е подготвен да си затвори очите за всички свои критерии, които постоянно са съществували за претендентите, и е подготвен да се управлява извънредно от геополитически съображения ", означи съветският министър.

Руският външен министър сподели, че от Молдова се пробват да създадат " втора Украйна " и това дава отговор на консуматорския метод на настоящето управление на страната.

" Разбира се, от Молдова очевидно се пробват да създадат втора Украйна ", сподели Лавров.

" Подобен потребителски метод от страна на настоящето молдовско управление е доста индикативен, когато те декларират: " Хайде в този момент да стартираме да влизаме в Евросъюза, след това ще забележим какво ще ни обещаят и тогава може би ще решаваме, да оставаме ли в Общността на самостоятелните страни " и сходни изказвания ", разясни съветският външен министър.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР