Разбира се, най-добрият начин да пребиеш човек с палка е

...
Разбира се, най-добрият начин да пребиеш човек с палка е
Коментари Харесай

Навални: Най-страшното в затвора е инструментализацията на човека, превръщането му в оръдие за насилие

Разбира се, най-хубавият метод да пребиеш човек с палка е да го удряш по бедрата и петите. Наистина боли и работи доста добре. В моята колония нормално вършат по този начин на тези, които са недоволни от нещо.

А какво да кажем за тези, за които не е разрешено да бъдат бити? Е, най-малко към този момент.

Руската пенитенциарна система е създаде голям брой благоприятни условия и за такива случаи. Най-простата е да държиш човек в наказателна килия, или в ШИЗО. А щом самото ШИЗО не го " пречупи ", значи може да оставите нещастника (скитника) в клетка (в килия). Точно това ми се случи на мен. Според жаргона в пандиза на такива хора им споделят " импанзи ". Но дано използваме верния термин: пандизчия, който има огромен проблем с битовата хигиена.

Ако живеете в килия с някой човек, който е на разстояние от вас 24/7, и двамата сте 24/7 на един или два метра от тоалетната, а тоалетната е просто дупка в пода, поддържането на хигиената е безусловно наложителна. Съкилийник, който има с това проблематичен, мигновено ще направи живота ви нетърпим. Но всичко е в сходство със закона. Това ми споделят от администрацията с радостна усмивка в отговор на възмущението ми.

Правилата на пандиза изискват да изритам този човек от килията, като го пребия или заплаша, според от това кое от двете работи по-добре. Но в случай че го пребия, се счита за престъпно действие - на всички места има камери за видеонаблюдение и тъкмо в това е смисълът на тази провокация. Второ, в случай че пребиеш безпаричен, болен, сакат дълготраен пияч нямаш въобще късмет да се оправиш с значимия житейски въпрос " какво би направил Исус? "

Горкият безсрамник обаче скоро стартира да чука на вратата и да желае да бъде трансфериран в друга килия. Дори написа петиция.

Всъщност това е и свещено затворническо предписание, което е записано и в закона: почувства ли се застрашен човек, той би трябвало да бъде „ неотложно “ трансфериран в друга килия. В затворническа среда това е неоправдателна постъкна, само че какво от това. В моя случай даже отхвърлиха да трансферират нещастника, казвайки: " Прегледахме го, няма пострадвания, не го биете, значи няма заплаха за него. Ще го прехвърлим, обаче,  в случай че започнеш да го биеш. "

Всички останали наказателни килии бяха празни, само че горкият човек беше " положен " особено на леглото над мен. Висока е 180 см, а даже аз щях да имам проблем да се изкача там. Сега виждам по какъв начин горкият сакат човек се качва на върха всяка вечер.

Това, което изключително ме вбесява, е инструментализацията на жив човек, превръщането му в оръдие за принуждение. Забиха му острие, с цел да има администрацията мотив да го хвърли в килията ми.

Комбинация от закани, крясъци и апели разсъниха у него съвестта му и това го накара да стартира да си мие лицето и зъбите. Дадох му препарат за пране и той си изпра облеклата. Вече си мием ръцете със сапун и вода по няколко пъти дневно. И по този начин нататък и по този начин нататък. Чувствам се като учителка в някаква странна детска градина, където вместо деца има бездомни, които живеят до парното.

Е, какво да кажа? Педагогиката не е елементарно занятие, само че работи.

*Текстът е оповестен на фейсбук страницата на Алексей Навални, заглавието е на Faktor.bg

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР