Разбира се, и в днешния смисъл създаването на човешки капитал

...
Разбира се, и в днешния смисъл създаването на човешки капитал
Коментари Харесай

Евгений Кънев за Народния театър: Да се знае #КОЙ управлява България

Разбира се, и в днешния смисъл основаването на човешки капитал е най-важното за една страна. Но вложеният смисъл от Сталин има поради фрагменти правилни на страната и комунизма, т.е нему.

Оттогава в този вид общества лоялността е издигната във висша добродетел, а качествата на фрагментите - постоянно са на второ място, в случай че изобщо имат значение. И това е постоянно в затворени, властнически системи, където конкуренцията по принцип е лимитирана или не се позволява. Защото единствено конкуренцията избутва напред меритокрацията, т.е оценка на фрагментите най-вече по техните качества. И става рискова за авторитарите.

Западните общества, в които водеща е меритокрацията процъфтяват, тъй като конкуренцията отсява най-хубавото - в това число за заемането на властови позиции. А обществата в Евразия, където лоялността е съществена полезност залиняват и изостават, тъй като господстват несменяеми елити, поддържани от селекция на фрагментите на база преданост към тях.

Това е и “рецептата ” за нашата назадничавост по отношение на другите европейски нации. Кадрите на Българска комунистическа партия и Държавна сигурност и техните наследници - над 30 години след измененията - не престават по сталински да държат освен всички основни лостове на държавната власт, а са в съвсем всяка клетка на обществото, в която се взема решение някакъв негов проблем.

Каква беше първата задача на служебния кабинет?
Да махне стремително (с готови авансово заповеди) всички фрагменти на Промяната - които бяха в общия случай назначени на меритократичен принцип. И да ги смени даже не просто със свои, а с фрагменти на ГЕРБ и Движение за права и свободи. А както споделя един ценител - в действителност, фрагменти на Задкулисието. Дори партийните фрагменти на Нинова не бяха пожалени, тъй като са лоялни на нея, а не Нему.

Особено фрапантни бяха три епизода в кадруването.
Там, където имаше избор с мандатност се наложи поръчка до Конституционен съд да оспори процедурата на избора и по този начин бе заменен шефа на КЕВР, кадър на Промяната. Зер, енергетиката е “наша ” взаимна територия с съветските товарищи и въшни натрапници са неприемливи. (КС беше необходим и да се подсигурят парите за строителните компании, друго главно кранче на Задкулисието).

Във втори епизод, трето мощно кранче ББР също е отвоювано назад от Промяната - откакто са изгонени единствените фрагменти със западен опит в ръководство на банки и заменени с лоялни фрагменти. Защото когато си с достолепия не може да си предан на Задкулисието - не ставаш, тъй като хлябът ти не зависи от него.

В третия най-популярен епизод - някаква ПРка, станала известна със своята преданост към Движение за права и свободи е спусната като лице на Националния Театър, с цел да се знае #КОЙ ръководи България. И когато този лазил нагоре типаж идва с настройката да гази надолу, само че влиза в преден конфликт с почтени хора, които отхвърлят да лазят - имаме разопакована цялата есенция на мизерното ни съществуване.

Често споделят - е, нашата народопсихология постоянно е била такава и преди комунистите.
Гранд мистейк. Докато народопсихология в действителност мъчно се трансформира, то съвсем целият държавен хайлайф на Царска България е живял и учил в Западна Европа и постанова стандартите за морал и честност на народа. А след 9ти “народът ” постанова неговите етични стандарти. А фрагментите му вземат решение всичко.
До ден сегашен.

 

Евгений Кънев, Facebook

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР