Разбира се, Габровски и Трифонов са много различни персонажи, но

...
Разбира се, Габровски и Трифонов са много различни персонажи, но
Коментари Харесай

Пламен Димитров: С кабинета ”Габровски” Борисов се позиционира за предсрочните избори

Разбира се, Габровски и Трифонов са доста разнообразни персонажи, само че общото сред тях е, че сами си вършат държавно управление без да са съгласували неговата стратегия и личен състав с възможните съдружни сътрудници на партията мандатоносител.

 

И през лятото на 2021 година, и в този момент, тази партия имаше към една четвърт от депутатските места. Трифонов не смяташе за нужно да търси политическа поддръжка за държавното управление си, а за Бойко Борисов и неговия претендент Габровски не е допустимо да я намерят.

Трудно ми е да кажа на какво е разчитал Трифонов през предходната година, тъй като той не е разумен политически състезател, само че претекстовете на Борисов наподобяват ясни – той към този момент се нарежда за идващия предварителен избор и желае да каже на гласоподавателите: „ Аз бях най-диалогичният състезател, направих всичко допустимо да има държавно управление, отдръпнах се непринудено, въпреки че съм Меси в българската политика, открих министър председател като слънце, той събра съществени хора в проектокабинета си, внесохме го за гласоподаване в Народното събрание, само че всичко пропадна, тъй като другите партии са безотговорни “.

Това обръщение надали ще усили кой знае какъв брой електората на ГЕРБ, неговата цел е по-скоро да сложи възможните съдружни сътрудници на Борисов в некомфортна обстановка, да ги принуди да се оправдават и в последна сметка да не могат отново да кажат „ не “ на българския Меси, когато пристигна време да се образува държавно управление в идващото Народно заседание.

 

Пламен Димитров, Българско геополитическо сдружение

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР