Разбира се, че съм член на ГЕРБ – не съм

...
Разбира се, че съм член на ГЕРБ – не съм
Коментари Харесай

Владислав Горанов: Основният упрек, че съм изменял законодателството благоприятно за някого, е фактологически неверен

" Разбира се, че съм член на ГЕРБ – не съм обаче в управителните структури. Разбира се, имаше тълкования. Лесно е да се употребява
една репутационна вреда, като тази оценка от страна на американското държавно управление към избран член на партия и това е проблем за партията проблем за партията ", съобщи пред бТВ някогашният финансов министър Владислав Горанов.

" Оставам в партия и имам доста другари вътре. Надявам се, че това няма да е проблем за тях, както не е проблем и за мен ", добави той.

Според него оценката на Съединени американски щати е притеснителна и разочароваща, тъй като, съгласно него описаните обстоятелства са неточни.

" Няма по какъв начин да се гордея, че в една междуведомствена комисия, която е под шапката на финансовото министерство, е позволено неверно използване на закона и то за не малко време. Но желая да обърна внимание, че този интервал не включва единствено моето министерстване, както и че аз бях този, които установи казуса и започнах да го вземам решение посредством закриването на Комисията по хазарта и прехвърлянето на работата ѝ към Национална агенция за приходите “, изясни той.

Призна, че в един миг е осъзнал, че " системата е запушена и обрасла ", а отговорността в един групов орган е размита, по тази причина предложил Национална агенция за приходите да контролира хазартната активност в България.

" Основният укор, че съм изменял законодателството удобно, е фактологически погрешен. Ще ви оставя една информация за измененията в Закона за
хазарта, които не включват присъединяване на никого от ГЕРБ, камо ли на министъра на финансите. Фактите могат да се открият и аз имам вяра, че нашите сътрудници са подведени ", сподели още той и акцентира, че рано или късно истината ще стане ясна.

Горанов уточни, че познава Делян Пеевски от интервала на тройната коалиция.

" В двата мандата, в които съм бил министър фискалното осъществяване даваше опция да се дават капиталови разноски на общините, и тогава се чуваха доста гласове, че от финансовото министерство сме давали пари на общини, които не са били на ГЕРБ. Убеждението, моето и на Борисов, беше че във всяка една българска община живеят български жители, и те имат право на достъп до запас ", акцентира той.

" Нека нашите служби да продължат да работят за търсене на обективната истина ", сподели още той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР