Разбира се, че подкрепям протестите на хората на изкуството. Искам

...
Разбира се, че подкрепям протестите на хората на изкуството. Искам
Коментари Харесай

Рашидов: Разбирането на финансовите министри за културата - кебапчета, кюфтета и костюми

" Разбира се, че поддържам митингите на хората на изкуството. Искам да поздравя Христо Мутафчиев. Той остана единствения биткаджия в името на българската нематериалност. Очаквах доста имена, доста потвърдени имена да са до него и пред доста младежи. Младите в този момент потеглят, а някой би трябвало да ги води “.

Това сподели пред bTV Вежди Рашидов.

" Като министър съм казвал, че до момента в който бюджетът за просвета не стане 1% от Брутният вътрешен продукт, не можем да приказваме за бюджет за културата. Опростачването на нацията стана от унижаването на българската нематериалност и просвета “, добави той.

" Всички министри са опитвали да вдигнат бюджета. Бюджет се подвига от финансовия министър. Битки съм водил и с Дянков, и с Влади Горанов. Хората схващат до кебапчета и кюфтета. Финансовите министри, до момента в който не стартират да обичат културата и да спят в Народният спектакъл, мъчно ще се вдигне бюджетът. Не го схващат. За тях – кюфтета, кебапчета и костюми. Това е разбирането за нематериалност “, уточни някогашният министър на културата.

" На духовността да не отделяш средства е пагубно за нацията. Пари има, воля да дадеш няма. Важното е пенсиите, едни надбавки – хората да са щастливи и удовлетворени, да ги излъжем. В момента няма политика. Едно от нещата да напусна напълно политиката, можеше да седнал съм откъм гърба в Народното събрание и да се обаждам, моралът не ми разрешава. Деморализацията не е моят живот “, сподели още той.

" Случващото се в " Пирогов “ е дивотия. Всяка власт взема решение да постави братовчед си там, тъй като има едни поръчки. Никой не се занимава със здравето на българския жител и с лекарите “, акцентира Вежди Рашидов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР