Разбиха група за романтични измами и пране на пари след

...
Разбиха група за романтични измами и пране на пари след
Коментари Харесай

Спецакция: Разбиха група за пране на пари и романтични измами СНИМКИ

Разбиха група за сантиментални измами и пране на пари след спецакция в община Разград.

Акцията е извършена на 7 февруари с присъединяване на чиновници от Главна дирекция „ Национална полиция “, бранш „ Измами “, ОД на Министерство на вътрешните работи, следователи при Окръжен следствен отдел под управлението на Окръжна прокуратура в града.

Извършени са претърсвания на 7 адреса. Задържани са трима души от село Ясеновец - две дами - на 36 и 38 години и един мъж на 21 години.

Към деяние се е пристъпило, откакто на територията на Турция бяха задържани 8 души, измежду които 7 българи от разградски села.

В хода на интервенцията е открито, че обвинените набирали т.нар. „ финансови мулета ”, транспортирали ги в Турция, където им правели адресна регистрация и им издавали банкови сметки в турски банки.

След това предоставяли номерата на сметките на ало измамници, с цел да се превеждат по тях парите, давани от жертвите. Преведените парични суми са теглени в България и Турция от разследваните лица, за което си вземали комисионна.

Установени са и случаи, при които пострадалите са били изнудвани с компрометиращи записи. В хода на претърсванията са конфискувани огромно количество мобилни телефони, български и турски СИМ карти, пластики, банкови карти, банкнотоброячи, първокласен автомобил, документи за парични преводи, притежавано недвижимо имущество, над 30 хиляди лева в разнообразни валути и други движимости, относими към разследвана незаконна активност.

Предстои да бъдат повдигнати обвинявания на задържаните. Работата по документирането на незаконната активност продължава под управлението на прокуратурата.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР