Разбиха група за данъчни измами в Пазарджик - продавала фиктивно

...
Разбиха група за данъчни измами в Пазарджик - продавала фиктивно
Коментари Харесай

Разбиха група за данъчни измами в Пазарджик, продавала фиктивно трюфели

Разбиха група за данъчни измами в Пазарджик - продавала фиктивно трюфели. По първични данни единствено за 6 месеца тя е ощетила хазната с 50 милиона лв., а дължимото Данък добавена стойност към страната е 12 млн. лева.Към момента са арестувани двама души, на които са повдигнати обвинявания.

Ръководителят на групата е 47-годишен мъж от Пазарджик, неосъждан, само че с престъпни регистрации, притежател на заложна къща. Той и другите участници са направлявали голям брой компании - така наречен „ изчезнали търговци ”, които се употребявали за основаването на мним документооборот. Парите са трансформирани в първокласни коли, парцели и други движимости, които занапред ще бъдат обект на следствие. Има данни, че групата се занимава и с други тежки престъпни закононарушения, съобщи Румен Попов - заместник-апелативен прокурор на Пловдив.

Той моли за смяна в Наказателно-процесуалния кодекс, която да разреши потреблението на специфични разследващи средства при следствието на данъчните закононарушения.

Извършителите на данъчните измами са арестувани след катонаправилиопит за изтеглят близо 400 000 лв. от клон на банка в Пазарджик.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР