Разбиха голяма мрежа за нелегална имиграция, която може би е

...
Разбиха голяма мрежа за нелегална имиграция, която може би е
Коментари Харесай

Европол разби огромна мрежа за нелегална имиграция

Разбиха огромна мрежа за незаконна имиграция, която може би е вкарала в Европа към 10 000 души от Сирия и Турция.

Арестувани са осем водачи на мрежата, разгласи европейската полицейска организация Европол, представен от Франс прес.

От 2021 година координирана от Европол оперативна група с присъединяване на представители на Германия, Австрия, Сърбия, Румъния, Унгария и Нидерландия е съумяла да задържи осем основни обвинени и 126 хипотетични съучастници, се споделя в изказване на немската полиция.

Осемте задържани са били доста рискови, посочи Европол. Осемте водещи обвинени, "повечето от които сирийци ", са имали връзки в страните на генезис на мигрантите, директните страни и страните, към които са се насочвали мигрантите, се акцентира в изказване на централата на полицейската организация в Хага.

Разследването сподели, че задържаните обвинени са помогнали на минимум 10 000 мигранти, най-вече от Афганистан, Пакистан и Сирия, да доближат Европейския съюз. Мрежата от трафиканти е употребила коли, камионетки и камиони, от време на време в доста тежки условия, поставящи под опасност живота на мигрантите.

Възможно е да последват и други арести, тъй като досега са арестувани единствено 8 от 14 основни обвинени.

Освен това в Европа са осъществени над 100 ареста, от които 70 в разнообразни немски провинции. В тази страна са били вкарани към 2000 от 10 000-те мигранти, които евентуално са употребявали услугите на трафикантите. Според следователите мрежата от трафиканти сходно на легална туристическа организация е провела логистиката, включваща водачи, транспортни компании и сигурни убежища. Трафикантите са предложили услугите си през обществените мрежи на цени от 4000 до 10 000 евро.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР