Разбиха банда за реекспорт на лекарстваБанда за паралелен износ на

...
Разбиха банда за реекспорт на лекарстваБанда за паралелен износ на
Коментари Харесай

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в неделя, 3 декември 2017

Разбиха тайфа
за реекспорт
на медикаменти


 04_01-1

Банда за успореден експорт на медикаменти бе разрушена при акция на Специализираната прокуратура, ДАНС и ГДБОП. Задържани са 7 души, претърсени са 60 адреса и са проверявани лечебни заведения и аптеки в София, Шумен, Сливница и Пловдив. Това оповестиха през вчерашния ден от спецпрокуратурата и Министерство на вътрешните работи. Преди това по обед министър председателят Бойко Борисов свика изключително заседание с министрите на финансите, здравеопазванетo и Министерство на вътрешните работи, на което да бъдат разисквани резултатите от интервенцията. Смята се, че спецслужбите са съумели да прекратят голям теч на средства от здравната каса.

Преляха реки, чували с пясък
и булдозери спираха стихията


 05_01

От 40 до 70 литра дъжд се изсипаха за часове в разнообразни елементи на четири области от Западна България – Софийска, Кюстендилска, Благоевградска и Пернишка. Към момента няма потърпевши, починали и бедстващи хора. Към 16 ч през вчерашния ден ситуацията в страната е относително спокойна. Тази информация от Кризисния щаб заяви вътрешният министър Валентин Радев.Както писа “Труд ”, в петък в страната нахлу циклонът “Филип ” и бе разгласен оранжев код за 8 области и жълт за 11. Започнаха значителни превалявания, съчетани с топенето на снега, паднал при започване на седмицата.

400 оръдия подсигуряват ски сезона
в Банско


 02-3

Рекордната численост от 400 оръдия ще подсигуряват новия зимен сезон в Банско. На 1 декември ски-зоната бе отворена по традиция, кабинката работи, само че условия за ски няма. Дъжд вали и в Банско, а температурите внезапно се покачиха, което не разрешава да се създава неестествен сняг. Затова и банскалии започнаха да се молят за студено време, та на 16 декември, когато е формалното разкриване на ски сезона, да има задоволително завивка за каране на ски.

Все повече
българки раждат в Германия


 08-1

Рекордна раждаемост регистрира неотдавна Статистическата федерална работа (СФС) в Германия. Анализаторите подчертаха също, че новородените от майки чужденки съставляват една пета от общия брой. “Значителният приръст се дължи на първо място на румънки, българки и сирийки ”, означи авторитетният в. “Ди Велт ”. “Труд ” се обърна към СФС, откъдето предоставиха данни за ражданията в Германия от 2000 година насам. 4202 българчета са били родени в Германия през 2015 (последната регистрирана година), сочат формалните данни. Това е с 34 на 100 повече по отношение на миналата година.

Психолози предизвестяват
Манията по здравословно хранене
води до меланхолия и тревога


 07_02

Нов вид заболяване, познато като “орторексия ”, заплашва здравето на последователите на здравословното хранене. За заплахата писа “Труд ” в броя си от 27 ноември. Терминът “орторексия ” е въведен в края на 90-те от доктор Стивън Братмън от Колорадо, самият той е страдал от това заболяване. Описва го като хранително разстройство, характеризиращо се с прекомерна вманиаченост в здравословното хранене, което се трансформира във фиксидея. Името идва от гръцките думи orthos ( ”правилен ”, “верен ”) и orexis ( ”апетит ”). “Труд ” се свърза с психолога Цвета Таманова, която изясни същността на болестта, аргументите и следствията от него.

След Хага: Когато се успокоят югославските пристрастености

 Слободан Праляк

Самоубийството на Слободан Праляк бе съвършено инсценирано – коментар на Зоран Арбутина

Да обичаш
не значи да досаждаш


 12-4

Интервю с Тото и Ваня Щерева

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР