Райската ябълка е незаменим помощник в борбата срещу есенната авитаминоза.

...
Райската ябълка е незаменим помощник в борбата срещу есенната авитаминоза.
Коментари Харесай

Кои хора НЕ трябва да ядат райска ябълка

Райската ябълка е незаместим асистент в битката против есенната авитаминоза. Оказва се обаче, че този плод не е потребен за всеки. В него се съдържат куп витамини - А, С и В, както и значими микроелементи: йод, желязо, калций, калий, фосфор, манган, магнезий.
Райската ябълка е потребна като профилактика при дефицит на витамини, желязодефицитна анемия и скорбут. Йодът в нея компенсира недостига на това вещество в организма и понижава риска от болести на щитовидната жлеза.
 7 храни, които да СПРЕТЕ да купувате 7 храни, които да СПРЕТЕ да купувате
Ако знаехме произхода на всяка една храна, която купуваме от супермаркета, несъмнено описът ни с извършване на покупки щеше да е доста къс. Съв...
Плодът се отличава с ниска централизация на киселини, което оказва удобно въздействие върху работата на стомашно-чревния тракт при положение на пептична язва, чернодробни и бъбречни болести.
Райската ябълка е потребна при болести на сърцето и кръвоносните съдове. Нейната консумация оказва диуретичен резултат и спомага за облекчение на отока, породен от неприятна сърдечна функционалност.
Но макар изброените изгоди от него, съществуват и съществени противопоказания за използването му. Хората със сраствания в червата и продължителен запек не би трябвало да употребяват райска ябълка, защото съдържащият се в нея танин може да предизвика остра спънка.
При панкреатит и болести на дванадесетопръстника също е неразрешена потреблението на този плод.
 4 аргументи за какво киселото зеле е нездравословно за организма ни 4 аргументи за какво киселото зеле е нездравословно за организма ни
Хората към този момент започнаха да си разменят предписания за кисело зеле и да вършат своите опити в това да си обезпечат вкусна салата през цялата зи...

Стипчивите субстанции, влизащи в състава на райската ябълка, могат да забавят метаболизма. Следователно хората, склонни към наднормено тегло и бързо напълняване, би трябвало да изключат този плод от менюто си.
За деца под 10 години райската ябълка също е неразрешена. Танинът, който се съдържа в нея, предизвиква образуването на вискозна слуз в червата. Това води до проблеми с храносмилането. Специалистите поучават и пациентите с диабет да не употребяват райска ябълка заради високото наличие на естествени захари в нея.
По време на бременност се предлага консумация на този плод да бъде в умерени количества поради риска от алергична реакция. Подобно на други блестящо оцветени плодове, райската ябълка може да провокира алергия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР