Районният съдия на Царево Мария Москова и дъщеря ѝ са

...
Районният съдия на Царево Мария Москова и дъщеря ѝ са
Коментари Харесай

Потопът на морето взе две жертви. Шефката на районния съд на Царево и дъщеря й са изчезнали

Районният арбитър на Царево Мария Москова и щерка ѝ са измежду изчезналите по време на потопа. За изчезнали хора пръв заяви кметът на града Георги Лапчев, който сподели, че трима души са в неопределеност. 

Според първична информация Москова и детето ѝ тръгнали да се изтеглят сами от квартал „ Василико “. Потопът обаче скъсал мост, който свързва квартала с центъра на града. Репортерска инспекция на „ 24 часа “ откри, че мобилният телефон на Москова е изключен. Малко по-късно кметът Георги Лапчев удостовери пред „ 24 часа “, че точно съдийката и дъщерята са двама от изчезналите.

От Министерство на вътрешните работи пък оповестиха, че има две жертви от незапомнените наводнения, без да се прецизира кои са.

Положението по най-южната част на Черноморието продължава да е ужасно.  Към момента преливат реките Караагач и Ропотамо. Пътят след Созопол в посока юг е затворен, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков активизира звената на Областно пътно ръководство – Бургас и „ ВиК “ ЕАД Бургас за отстраняването на последствията от наводненията на територията на Община Царево, оповестява районното министерство.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ) предприе незабавни ограничения за разчистване на пътища в региона на Царево от свлечените камъни, земна маса и дървета от падналите проливни превалявания в региона. Фирмата, поддържаща републиканската пътна мрежа в област Бургас насочва спомагателна техника и спешни екипи за разчистване на пътищата.

Поради свлечена земна маса от изобилните превалявания е лимитирано придвижването по второкласния път ІІ-99 Царево – Малко Търново в региона на с. Изгрев (от км 60 до км 61). В региона на с. Граматиково (от км 90 до км 91) придвижването се реализира в една лента. Залят е секторът преди моста над река Караагач.

Ограничено е придвижването по третокласния път III-9901 Царево – Варвара. Пропаднал е мостът при км 1+653 след Царево. Наводнени са два сектора след къмпинг „ Нестинарка “ в посока с. Варвара (при км 3+700) и преди с. Варвара (при км 6+500), като водата минава на 20-30 см над пътното платно. Ограничено е придвижването в сектора Варвара – Ахтопол при къмпинг „ Делфин “ (от км 10 до км 10+800), където водата е наводнила пътното платно, отнесла е част от банкета и е подкопала настилката.

Затворен за придвижване е път III-9901 в сектора Ахтопол – Синеморец при входа на Синеморец (при км 18) заради наводнен сектор.

„ ВиК “ ЕАД Бургас изпрати екипи и техника, с цел да окажат на място подпомагане в работата на спешния щаб на община Царево.

Заради пропадналия мост и нарушената инфраструктура от склад в Сливен е обезпечен понтонен мост за потърпевшия район. Той ще бъде пренесен с няколко камиона, показват от министерството. Звената на Министерство на регионалното развитие работят в денонощен режим до преодоляване на бедствената обстановка, се показва още в известието.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР