Районният съд във Варна осъди 29-годишен мъж от крайморския град

...
Районният съд във Варна осъди 29-годишен мъж от крайморския град
Коментари Харесай

Осъдиха мъж за купуване на гласове във Варна

Районният съд във Варна осъди 29-годишен мъж от крайморския град за пазаруване на гласове, оповестиха от правосъдната институция. 

По силата на реализирано сред страните и утвърдено от съда съглашение, мъжът е приет за отговорен за осъществяването на закононарушение срещу политическите права на жителите.

Закононарушението е осъществено през ноември предходната година в акцията за изборите за президент и вицепрезидент на България и за Народно заседание.

В изискванията на продължавано закононарушение за времето от 4 ноември до неустановена дата преди самия избирателен ден, 29-годишният обвиняем с две обособени действия предложил на двама души имотна полза - парична сума от по 40 лв. на човек , за да ги склони да упражнят изборното си право в интерес на съответна политическа коалиция, записана за съответните избори. 

Подсъдимият е с чисто правосъдно минало. Съгласно утвърденото от съда съглашение, той следва да търпи наказване от 6 месеца " отнемане от независимост " , чието осъществяване се отсрочва с изпитателен период от 3 години.

Съдебният акт е финален.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР