Районният съд във Варна наложи 8 месеца пробация на 59-годишен

...
Районният съд във Варна наложи 8 месеца пробация на 59-годишен
Коментари Харесай

8 месеца пробация за 59-годишен мъж, изпочупил кола

Районният съд във Варна наложи 8 месеца пробация на 59-годишен мъж за разваляне на непознат автомобил. Това оповестяват от пресцентъра на Районен съд – Варна.

Делото бе решено с признание на виновността, реализирано сред страните и утвърдено от съда съглашение. Самите действия са осъществени на 20 май предходната година и са ориентирани към някогашен шеф на подсъдимия, които от време на време му осигурявал краткотрайна претовареност. Ядосан, че в съответния ден не бил нает за работа, подсъдимият видял паркирания в междублоково пространство автомобил на пострадалия, счупил стъклото на една от вратите и проникнал в непознатата кола.

Живущи в блока забелязали дейностите на 59-годишния мъж и незабавно извикали полицейски екип, който го задържал на място. Според назначената по делото експертиза нанесената вреда е на стойност 36 лв..

За всяко от закононарушенията – по член 216, алинея 1 и по член 346 Б от Наказателния кодекс бяха избрани обособени санкции, като Районният съд наложи на 59-годишния обвиняем най-тежкото от тях – „ пробация” за период от 8 месеца при двете наложителни ограничения – регистрация по сегашен адрес с първична честота 2 пъти седмично и срещи с пробационен чиновник. Причинените от действието материални вреди са възобновени от подсъдимия.Съдебният акт е финален.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР