Районният съд в Стара Загора остави в ареста Георги Николаев,

...
Районният съд в Стара Загора остави в ареста Георги Николаев,
Коментари Харесай

Обвиненият за нападението срещу Дебора Михайлова остава в ареста

Районният съд в Стара Загора остави в ареста Георги Николаев, упрекнат за нахлуване против Дебора Михайлова и обезобразяването й. Съдебното съвещание се организира при при закрити врата по искане на прокуратурата.

Делото за мярката на 26-годишния Георги Георгиев се гледа при " закрити врата " за медиите по искане на прокуратурата. Защитата на обвинения упорства той да бъде освободен от следствения арест поради новите условия по делото и направените спомагателни експертизи, които, съгласно юриста, оневиняват Георгиев като причинител на жестокото действие.

" Резултатът на ДНК експертизата е подобен, че изрично отхвърля опцията Георги да е причинител на действието. И ДНК-експертизата, и трасологичната. Няма и какъвто и да било биологичен материал по облеклата на Георги, с които облекла прокуратурата твърди, че е бил в нощта на нападението над Дебора Михайлова. Намерената на местопроизшествието стъпка от обувка изрично не е на Георги - нито по тип, нито по мярка ", сподели още Валентин Димитров, единият от двамата бранители на обвинения.

В началото на правосъдното съвещание юристите на Георгиев са поискали отказ на правосъдния състав и наблюдаващите прокурори с претекста, че следствието не се води обективно и независимо, само че настояването им е било отхвърлено.

Георги Георгиев е с непрекъсната мярка за задържане под стража от 31 юли за закани с ликвидиране по отношение на Дебора. Срещу него има повдигнати още две обвинявания - за насила и за нанесена междинна телесна щета.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР