Районният съд в Стара Загора е наложил най-тежката мярка за

...
Районният съд в Стара Загора е наложил най-тежката мярка за
Коментари Харесай

Ученикът с мигрантите в буса остава в килия

Районният съд в Стара Загора е наложил най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на 18-годишния С.С. от Кърджали, упрекнат за подкрепяне на 57 афганистанци да преминат нелегално през страната. Това оповестяват от пресцентъра на институцията. 

Както БТА заяви, ученикът е бил арестуван на 196-и километър на автомагистрала „ Тракия “ в землището на Стара Загора. Тийнейджърът употребявал товарен автомобил, марка „ Ивеко “.

Обвиняемият имал потребност от финансови средства. С него се свързало лице, което му предложило да транспорти мигранти от Карнобат до границата на България със Сърбия, против което щял да получи 10 000 лв.. С.С. се съгласил и за задачата на 26 февруари двамата се срещнали. На ученика било предоставено транспортното средство, благосъстоятелност на друго лице.

Афганистанските жители се били договорили с " каналджии " в Турция да ги преведат през България с последна точка границата със Сърбия против към 3000 евро/3500 $ на човек. Част от мигрантите платили сумите за трафика им на лица в Турция.

С водачи достигнали до оградата на турско-българската граница и през тъмната част на денонощието, благодарение на сгъваеми стълби и придружавани от " каналджии ", минали на територията на България. Вървели пешком към 3-4 дни и на 27 февруари достигнали до село Крумово градище, общ. Карнобат, където към тях се включили и други мигранти, които по този начин достигнали 57 души.

За това закононарушение законът планува наказване отнемане от независимост от една до шест години и санкция от 5000 до 20 000 лв..

Определението на съда предстои на обжалване и протестиране пред Окръжен съд – Стара Загора в тридневен период.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР