Районният съд в Пловдив наложи най-тежката мярка за неотклонение задържане

...
Районният съд в Пловдив наложи най-тежката мярка за неотклонение задържане
Коментари Харесай

Съдът в Пловдив остави в ареста полицая, задържан за трафик на мигранти

Районният съд в Пловдив наложи най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на служителя на реда Денислав Борисов, задържан за транспортиране на незаконни мигранти, съобщи Българска телеграфна агенция.

Борисов бе арестуван на 4 януари в региона на 119-и км на автомагистрала " Тракия " в посока София. Той карал бус, в който превозвал 31 мъже от Афганистан.

Адвокатът на обвинения Надежда Римпева изиска мярка " домакински арест " с претекста, че той оказва помощ на болните си баба и дядо, както и в уроците на 12-годишния си брат. Тя уточни, че Борисов напълно признава виновността си и желае да сътрудничи на прокуратурата, с цел да може делото да завърши в най-кратки периоди.

Вуйчото на момчето даде показания, в които описа, че той е виновен, оказва помощ в фамилията си и не е имал никакви противообществени прояви. Самият Денислав сподели пред съда, че съжалява за действието си.

Извършеното закононарушение е с висока социална заплаха и визира националната сигурност, сподели в пледоарията си прокурор Георги Коджаниколов. По думите му има доказателства, че Борисов е правил аналогични закононарушения и преди ареста, съответно седмица преди този момент.

Съдията уточни, че при вземането на решението е натежал фактът, че Борисов е бил с униформа и се опитал да избегне инспекцията на сътрудниците си, като посочил служебната си карта. Решението на Районен съд - Пловдив предстои на обжалване.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР