Районният съд в Монтана постанови условна присъда от 18 месеца

...
Районният съд в Монтана постанови условна присъда от 18 месеца
Коментари Харесай

Съдът реши: Телефонен измамник от Монтанско получи условна присъда

Районният съд в Монтана постанови условна присъда от 18 месеца за 31-годишен мъж от село Доктор Йосифово в Община Монтана, който при започване на годината е направил две телефонни измами в района, оповестиха от Съдебната палата в Монтана.

На 27 януари 2022 година мъжът употребявал това, че 75-годишна жена от Берковица била въведена в илюзия от незнаен мъж, показал се по телефона за доктор - че би трябвало незабавно да бъде направена интервенция на крайници на нейната щерка, за което са нужни 16 000 лв..

Възрастната жена приготвила част от сумата и всичките си полезности, като ги оставила до кофа за боклук на своята улица. Малко преди мъжът да вземе парите, локален гражданин видял ставащото и предизвестил дамата и полицията.

На 1 февруари 2022 година мъжът употребявал заблуждението на друга жена - от село Вирове в Община Монтана, че незабавно би трябвало да даде 19 000 лв. за интервенция на снаха ѝ и взел оставените от дамата на несъмнено от него място пари – всичките ѝ налични 1500 лв..

По сигнал на дамата измамникът бил оголен и арестуван.

Пред съда той е признал виновността си за двете измами и е получил присъда под минимума, прецизираха от правосъдната палата в Монтана.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР